Massey Ferguson 8700: tehoa ja voimaa nykyaikaisessa muodossa

03.11.2014 // Pauli Jaakkola

Massey Ferguson esitteli Agritechnicassa uuden 8700-mallisarjansa, joka on koko malliston lippulaiva. 

Massey Fergusonin 8700-malli­sarjan suurin traktori 8737 rikkoo tehossa 400 hevosvoiman rajapyykin ja on näin ollen markkinoiden tehokkain Massey Ferguson -traktori.

Voimanlähteenä on uusi kuusisylinterinen, 8,4 litrainen AGCO  Power -moottori. Moottori täyttää Tier 4 Final -päästömääräysluokan, joka on tämän hetken päästöluokista vaativin. Päästöjen puhdistusmenetelmänä käytetään ensisijaisesti urearuiskutusjärjestelmää (SCR) sekä toissijaisesti pakokaasun takaisinkierrätysjärjestelmää (EGR).  

Vaihteisto

Läpi mallisarjan toimii portaaton Dyna-VT vaihteisto, joka oli jo edeltävässä 8600-mallisarjassa. Vaihteisto on helppokäyttöinen sekä luotettava ja se välittää hyvin moottorin tehot suoraan pyörille sekä voimanulosottoon. Lisätehoilla suurimmasta 8737-mallista on saatavilla jopa 400 hevosvoimaa tehoa ja 1600 newtonmetriä vääntöä. Traktori on siis suunniteltu raskaimpiin maataloustöihin, jossa väännöstä ja voimasta ei tingitä. 

Uutuudet

Moottorin lisäksi mallisarjassa on myös muita uutuuksia. Uusittu mittaristo ja värillinen, suurennettu matriisinäyttö ovat sekä selkeitä että helppokäyttöisiä. Lisäksi konepeitto on saanut uuden ilmeen, sillä jäähdytysilman kiertoa on tehostettu sivuilla olevilla poistoilma-aukoilla. 

Näkyvyys

Näkyvyys on totuttuun Massey Ferguson -tapaan loistava. Nelipilarisesta ohjaamosta näkee hyvin työn jäljet joka puolelle traktoria. Muotoiltu konepeitto ja pakoputken sijoitus pilarin taakse takaavat esteettömän näkyvyyden. 

Kattavat varustetasot

Mallisarjan saa muista mallisarjoista tutuilla Efficient ja Exclusive -varustelutasolla. Molemmat varustelutasot ovat hyvin kattavia Exclusive-varustelutason edustaessa luksusluokan varustelua. Exclusive-varustelutasossa lukuisten lisävarusteiden lisäksi uutuutena käsinojassa on Multipad -moni­toimiohjauskahva, josta löytyy kaikki tarvittava traktorin hallintaan. 

Mallisarja sisältää viisi eri tehol­uokan traktoria, joista pienin on lisätehoilla 295- ja suurin 400-hevosvoimainen. Kaikki traktorit ovat saatavilla sekä Efficient- että Exclusive-varustelutasoilla. 

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita