BRANTNER tuo itävaltalaista laatua Suomen markkinaan

Lantmännen Agro vahvistaa perävaunuvalikoimaansa itävaltalaisella BRANTNER-perävaunumallistolla.

HB BRANTNER on uusi valmistaja Suomen markkinoilla, mutta tunnettu maatalousperävaunujen valmistaja erityisesti Keski-Euroopassa. Pohjois-Itävallassa sijaitseva tehdas on Länsi-Euroopan suurin. Brantner työllistää noin 350 henkilöä, ja perheyritystä johtaa nyt jo kolmas sukupolvi.

Tehdas on valmistanut lähes 75 vuoden aikana yli 135 000 perävaunua. Vuosittan se tuottaa 3000 vaunua. Ydintuotettaan eli puskuvaunuja Brantner on valmistanut yli 15 vuotta. Se panostaa erityisesti vaunujen pintakäsittelyyn mikä tekee vaunuista pitkäikäisiä.

Huolellinen viimeistely ja korkea laatu

Kaikki Brantnerin perävaunut valmistetaan 100 prosenttisesti Itävallassa tehtaalla. Ne ovat huolellisesti viimeisteltyjä sekä korkealaatuisia. Viime vuosina H.B. Brantner on myös investoinut merkittävästi tuotantoonsa – erityisesti pintakäsittelyyn. Tehtaalla on nykyään käytössä yksi parhaista laitteistoista, joka takaa perävaunujen erinomaisen pinnoitteen. KTL-maalauksessa kaikki osat upotetaan 12 kertaa ennen varsinaista jauhemaalausta. Ruostesuojauksen ja maalipinnan laatu korostuu sillä, että Brantner tekee pintakäsittelyitä myös muille toimijoille.

Power Push - monipuolinen yleisvaunu

Brantner kutsuu POWER PUSH+ -puskuvaunua yleisvaunuiksi. Ne muodostavat suuren osan Brantnerin tuotannosta. Lantmännen Agro keskittyy maahantuonnin alussa juuri puskuvaunuihin.

Power Push -vaunu on rakenteeltaan 100 % tiivis ja soveltuu säilörehulle, hakkeelle, kuivalannalle sekä viljelykasveille kuten viljalle. Puskuvaunu on mahdollista varustaa levitysperällä, jolloin se sopii karjanlannan tai kompostin ajoon, viljaruuvilla varustettuna viljansiirtovaunuksi. Vaunut voidaan purkaa esim. matalissa rakennuksissa ilman kippaamista. Vaunuja on saatavilla sekä kaksi- että kolmiakselisina 20–49 m³ tilavuudella.

Mistä perävaunujen laatu muodostuu?

Erinomainen pinnoite

Brantner painottaa vaunujensa pitkää käyttöikää. Pintakäsittely on tärkeässä roolissa. Vaunut saavat kationisen upotusmaalauksen (KTL-maalaus), joka suojaa ruosteelta sisältä päin. Se myös parantaa jauhemaalauksen kestävyyttä.

Kotelovahvistukset tekevät vaunusta vahvat

Vaunun seinämät on rakennettu 3 mm teräksestä ja lisävarusteena perävaunu on tilattavissa vahvistetulla 4 mm teräksellä. STABILATOR-seinämät eli perävaunun ulkopuolen vinot kotelovahvistukset tekevät vaunusta vahvan ja poistaa tarpeen poikittaistuille. Edes viljan kuljetuksen tai viljelykasvien purkamisen aikana erillisiä tukia ei tarvita. Puskuvaunujen täysin sileät sisäseinämät vähentävät tiivisteiden kulumaa, ja tekevät lavan helpoksi puhdistaa ja tyhjentää.

Korkeat sivulaidat

Brantnerin vaunuun voi valita joko 2,0 metriä tai 2,3 metriä korkeat sivut – ylimääräisiä rehukorokkeita tarvita. Kun koko seinämä on yhtenä kappaleena, saadaan varmistettua erittäin vahva rakenne. Useimmin puskuvaunuun valitaan 2,3 metrin sivut ellei tilalla ole mitään korkeusrajoituksia. Vaunuun on mahdollista valita myös hydraulisesti nostettava ja laskettava seinämä vaunun yläosaan, mikä helpottaa esimerkiksi viljan tai karjanlannan/kompostin lastausta.

Tilavuusluukulla lisätilaa

Kaikki vaunumallit toimitetaan tilavuusluukulla eli luukku ei ole malliltaan suora vaan syvennetty. Sillä saadaan lisättyä lavan tilavuutta. Esimerkiksi jopa 40 kuutiometrin tilavuus saavutetaan 7,1 metrin pituisella lavalla (TA 23071 PP+). Purkaminen on nopeampaa ja näin saadaan vähennettyä puskuvaunun tekemää työtä. Tilavuusluukku tuo myös käyttöön joustavuutta erityisesti matalissa korkeuksissa, koska luukkua voi avata vain hieman ja hyödyntää työntöseinämää.

Puskuritoiminto vakiovarusteena

Yksi yksityiskohta on hydraulisesti koneen alle taittuva alleajosuoja, joka liikkuu yhdessä takaportin kanssa. Purkamista helpottava puskuritoiminto on Brantner puskuvaunuissa vakiovaruste. Sen avulla päästään lähemmäksi purkupaikkoja tai jos puretaan esimerkiksi kuljettimelle.

Rehukuorman tehokas purku

Täyden rehukuorman purkamiseen Brantner puskuvaunulla (TA23071PP+ - 40 m3) menee vain 39 sekuntia. 47 sekunnin jälkeen luukku on suljettu, ja 69 sekunnin kohdalla etuseinämä on palannut takaisin eteen. Vaunu on rakenteeltaan niin vakaa, että purkamisen jälkeen voi heti lähteä liikkeelle ja takaluukun voi laskea alas ajon aikana.

Erinomainen näkyvyys vaunuun

Hyvä näkyvyys vaunun sisälle on tärkeää sekä rehun että viljan kuljetuksessa. Kun näkyvyys vaunun sisälle on hyvä, voidaan vaunu täyttää oikein. Brantnerin puskuvaunut ovat itsessään niin korkeita ettei seinämän yli pysty katsomaan. Brantner on ottanut tämän huomioon ja tarjoaa lähes ainutlaatuisen näkymän suurten etuseinämässä olevien reikien ansiosta. Ne helpottavat vaunun sisälle näkemistä, joka on suuri etu kuljettajille. Isompien reikien keskelle on asennettu pleksilasit ja yläosassa on verkko.

Työntöseinämän ajonaikainen käyttö

Brantner-puskuvaunu erottuu edukseen mahdollisuudella puristaa materiaalia ajon aikana. Ohjaamosta voi seurata vaunun mittaria ja nähdä miten materiaalia puristetaan. Työntöseinämää voidaan käyttää jatkuvasti ja puristaa rehua ajon aikana, jolloin vaunuun mahtuu enemmän tonneja. Esimerkiksi 40 kuution vaunuun pystytään puristamaan sama määrä kuin 45–46 kuution vaunuun.

Alusta tuo vaunuun vakautta

Alusta on rakennettu vankaksi kahdesta yhteenhitsatusta C-profiilista. HB Brantner tarjoaa rakenteelle jopa 10 vuoden takuun, mikä on merkki heidän luottamuksestaan tuotteeseensa.

Puskuvaunut on varustettu vakiona lehtijousilla, jotka tarjoavat hyvän ajomukavuuden yhdessä kallistuksen vakaimen kanssa. Lisävarusteena on myös mahdollista ottaa koneeseen hydraulinen jousitus tai ilmajousitus, joilla voidaan lisätä vaunun vakautta ja käyttömukavuutta. Takimmainen akseli on vakiona ohjautuva ja siinä on kääntyvät pyörät, jotka voidaan lukita hydraulisesti. Lisävarusteena on saatavilla myös hydraulinen tai sähköinen pakko-ohjaus takimmaiseen akseliin.

Puskuvaunujen parhaimmistoa

Kokonaisuutena Brantner sijoittuu puskuvaunusegmentin yläpäähän. Brantner-puskuvaunut on erinomainen valinta heille, jotka arvostavat vahvaa rakennetta ja yksityiskohtien huomioon ottamista. Puskuvaunun eduksi voidaan lukea myös se, että vaunun rakenne tarjoaa turvallisuutta ja kestävyyttä ilman tarvetta lisävahvikkeille.Brantner-vaunu on oikea valinta myös heille, jotka haluavat joustavuutta eivätkä halua investoida sekä kuljetusvaunuun että viljavaunuun, mutta tarvitsevat molempien toiminnallisuuden.

Kysy lisää BRANTNER-vaunuista alueesi työkonemyyjältä