Tuotostutka-lypsyrobottiseuranta

Tuotostutka® on lypsyrobottitiloille suunniteltu ruokinnan onnistumisen seurantapalvelu, jossa asiantuntijat keräävät lypsyrobotin tuottaman tiedon ja koostavat niistä helppolukuisen raportin tilan väen käyttöön. Raportti auttaa tuottajaa säätämään lehmien ruokintaa nopeasti ja tarkasti, jolloin ruokinnan tehokkuus ja tilan kannattavuus paranevat.

Taloudellista hyötyä Tuotostutkasta

Tuotostutkassa tila saa yhden silmäparin lisää tarkkailemaan tuotostasoa, maidon määrää ja pitoisuuksia, lypsyaktiivisuutta, ketoosi- ja hapanpötsiriskiä sekä muita robotilta saatavia tietoja.

Tuloksia seuraamalla voidaan etsiä ruokintaa parhaiten täydentäviä väkirehuvaihtoehtoja. Tuloksena on parempi maitotili ruokintaratkaisujen avulla.

Tuotostutka-raportissa seurataan

  1. Maitomääriä, pitoisuuksia ja EKM-tuotosta -> tilanne nyt ja edellisten raporttien aikana.
  2. Lehmiä luokiteltuna lypsykauden eri vaiheisiin tai poikimakerroittain. Näiden ja tuotostietojen avulla voidaan tehdä ruokintasuunnitelmaan muutoksia sekä seurata ruokinnan onnistumista.
  3. Ureaindeksiä, joka on valkuaisruokinnan tasapainosta kertova mittari. Se kertoo, onko valkuaisruokinta lehmien tarvetta vastaavalla tasolla, jolloin voidaan optimoida ruokinnan energia-valkuaissuhde taloudellisesti kannattavaan suuntaan.
  4. Tilan sijoittumista verrattuna muihin Tuotostutka-tiloihin.
  5. Kun dataa kertyy, pidemmän aikavälin katsauksessa päästään kiinni kausivaihteluun.

Raportti peilaa nykyhetkeä edellisiin raportteihin. Näin pystytään vertaamaan mitä muutoksia tuotoksissa on tapahtunut ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Tuotostutkassa kolme palvelutasoa

Tuotostutka uudistuu kevään ja syksyn 2024 aikana kolmeen eri palvelutasoon: BASIC, PRO ja VIP. Uudet tilaajat ovat tervetulleita mukaan Tuotostutka PRO -lypsyrobottiseurantaan. 

Tuotostutka PRO

Lantmännen Agron ruokinta- ja digiratkaisujen asiantuntija ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä Tuotostutka PROn tilaajaan kerran kuukaudessa. Hän tekee keskustelun pohjalta asiakkaalle yksilöllisen raportin, joka mahdollistaa ajansäästön. Ruokinnan seuranta on intensiivisempää ja ruokinnan muutosten vieminen ruokintasuunnitelmiin tehostuu.

Asiantuntijamme yhteydenotto mahdollistaa myös piilevien haasteiden löytämisen ja tarjoaa mahdollisuuden kehittää tilan toimintatapoja tietoon ja dataan perustuen. 

Kaikki tieto käsitellään luottamuksellisesti. Tuotostutka PRO -lypsyrobottiseuranta on kaikille maidontuottajille avoinna oleva palvelu.

Käyttöönotto ja yhteensopivuus

Käyttöönottoa varten tarvitsemme sinulta luvan ja tunnukset lypsyrobotille etäyhteyden muodostamiseen sekä meijerin rinnakkaistunnukset. Ohjeet lähetämme sähköpostitse. Halutessasi voit varata ajan etäyhteyksien luomista varten.

Tuotostutka on yhteensopiva Lelyn (Horizon, T4C) ja DeLavalin (DelPro) lypsyrobottien kanssa. Tuotostutka sopii yhteen myös useimpien DeLavalin DelPro-tuotannonohjausjärjestelmää käyttävien lypsyasemien kanssa.  

Saat lisätietoja saat omalta Lantmännen Agro -yhteyshenkilöltäsi tai voit jättää yhteydenottopyynnön Tuotostutka-tiimille tuotostutka@lantmannen.com  tai puh. 040 562 1680. Käyttöönottoa varten on mahdollista varata soittoaika, jossa katsotaan etäyhteysasiat yhdessä kuntoon. 

Tuotostutka-esite

Tuotostutkan hinta

Tuotostutka-lisenssin hinta on 30 €/kk + alv 24 % ja se maksetaan yhdessä 12 kk erässä. Jos et ole tyytyväinen palveluun, uutena Tuotostutka-asiakkaana voit perua lisenssin 90 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä ja maksat vain käytetyt kuukaudet. Palvelun voi tilata kirjautumalla Lantmännen Agron verkkokauppaan 

Lypsyrobottiseurantaa varten tarvitsemme sinulta:

  1. Luvan ja tunnukset lypsyrobotille etäyhteyden muodostamiseen
  2. Meijerin rinnakkaistunnukset

Ota rohkeasti yhteyttä asiakkuusvastaavaasi ja tule mukaan Tuotostutkaan!