Kauppiastarinat

Lantmännen Agro -kauppojen johdossa on huipputyyppejä. Lue heidän tarinoitaan kauppiaselämästä.

Arto Tervahauta Oy

Arto Tervahaudan 10-vuotista kauppiasuraa ovat siivittäneet onnistuneet henkilöstövalinnat ja aluepanostukset. Kaikissa kolmessa myymälässä – Ilmajoella, Kauhajoella ja Tervajoella – hommia tehdään hyvällä meiningillä.

– Kyllä se on ison kiitoksen ja hatunnoston paikka työntekijöilleni – yhdessä me ollaan tämä tehty, toteaa Arto tyytyväisenä hymyillen.

Arton kaupoilla on järjestetty aktiivisesti erilaisia tilaisuuksia heti, kun siihen on ollut mahdollisuus ja kaikkiin tapahtumiin on väkeä riittänyt. Laivamatka MaatalousKonemessujen yhteydessä oli palautteen ja risteilytunnelman perusteella erittäin suosittu, mutta niin oli syksyn työkonenäytöskin.

– Harmi, että silloin sattui satamaan. Olihan se hienoa, että sateesta huolimatta lähemmäs sata viljelijää tuli KUHNin Optimeria katsomaan, muistelee Arto näytöksestä.

Viljelijäilloissa käydään aktiiviviljelijöiden kanssa ajankohtaisia asioita läpi.

– Kyllä live-tilaisuudet vaan vetävät porukkaa. Ihan eri tavalla syntyy keskustelua, kuvaa Arto havaintojaan.

Ensi vuodelle suunnitelmissa on entisestään lisätä erilaisia tapahtumia ja siten tarjota alueen asiakkaille ajankohtaiset asiat – helposti ja lähellä.

Lammela Oy

Euran, Huittisten ja Porin Lantmännen Agro -myymälöissä asiakkaita palvellaan pitkän perinteen suomalla viisaudella ja uusimmalla tietotaidolla.

Eero Lammelan isoisoisoisä Nikolai perusti Euran Paneliaan suurruhtinaskunnan lääninkuvernöörin luvalla maaseutukaupan jo vuonna 1878. Silloin myynnissä olleiden kahvin, sokerin ja suolan tilalla on Euran Lantmännen Agro -myymälässä nykyään kattava valikoima pienkoneista maatalouden tuotantotarvikkeisiin.

Eerolle onkin tärkeää, että hänen kaikissa myymälöissään näkyy alueellisuus ja valikoima on rakennettu asiakkaan tarpeita vastaavaksi Euran lisäksi myös Huittisissa ja Porissa. Esimerkiksi vahvana sika- ja siipikarjatalousalueena Huittisten pisteestä löytyy eläintalouteen liittyvää erikoisvalikoimaa. Porissa toimiva koneiden varaosapiste puolestaan palvelee laajemmin satakuntalaisia maatiloja.

– Pikkupojasta asti ja jo viidennessä polvessa kaupantekoa tehneellä Eerolla on selkeä näkemys siitä, mikä on avain menestykseen:

– Kyllä tätä yhdessä tehdään, ei tämä yksin onnistuisi, Eero sanoo.

– Aina ajan hermolla olevat myyjämme ylläpitävät jatkuvasti tietotaitoaan omasta tuotealueestaan ja tarjoavat asiakkaillemme parhaat ratkaisut. Avainasemassa on osaava henkilökunta ja asiakkaiden palvelu heidän omilla ehdoillaan, Eero summaa lopuksi.

Maatalous Meriläinen Oy

Kauppiaat Katja ja Antti Meriläinen luotsaavat Porvoon ja Lahden Lantmännen Agro -myymälöitä suurella sydämellä ja toistensa tuella.

– Meillä on täällä aivan mahtava porukka töissä. Meitä yhdistää aito ja vilpitön halu sekä kyky löytää asiakkaan kannalta parhaat ratkaisut, Antti kertoo.

– Kyllä tämä kauppiasura on ollut todella antoisaa ja mukavaa meille molemmille. Yllätyttiin positiivisesti miten hienosti yhdessä johtaminen sujuu ja tuo se turvaakin, kun molemmat pystytään kaikkeen, Katja kommentoi.

Antti ja Katja arvostavat aivan erityisesti asiakkaitaan. Heidän mukaansa asiakaskunta on aitoa, vilpitöntä ja mukavaa porukkaa. Jokainen Maatalous Meriläisen myyjistä tekee parhaansa auttaaksemme asiakkaitaan onnistumaan.

– Ja tietysti pyrimme aina palvelemaan asiakkaita heidän omalla äidinkielellään, lisää Antti Porvoon seutuun viitaten.

Pirkanmaan Maatalouskauppa Oy

Tampereella, Häijäällä, Jyväskylässä ja Kankaanpäässä myymälöitään luotsaava Jouni kokee kaikkien toimipisteidensä tukevan toisiaan.

– Hyväksi havaittuja käytänteitä pyritään aina monistamaan myymälöiden kesken, hän kertoo.

Tärkeimpänä menestystekijänä hän näkee henkilökuntansa motivaation ja yrittäjämäisen asenteen.

– Minulla on tosi motivoitunutta väkeä töissä ja kaikissa pisteissä panostetaan asiakaspalveluun ja aktiiviseen tekemiseen, Jouni kuvailee.

Jokainen kauppa saa silti olla omanlaisensa.

– Kyllä alueelliset ominaispiirteet saavat näkyä. Toimintaa kehitetään asiakkaiden ehdolla eikä mitään muutoksia tehdä väkisin, Jouni kuvaa.

Oman roolinsa Jouni näkee mahdollistajana ja tarvittavan tiedon välittäjänä.

– Koitan parhaani mukaan tehdä itseni mahdollisimman tarpeettomaksi, varmistan vain taustalla, että työntekijöilläni on edellytykset palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, Jouni kertoo. 

Tuomo Erjala Oy

Tuomo Erjalan kolme kauppaa Somero, Salo ja Forssa, sijaitsevat etäisyyksien päässä, mutta henkisesti lähekkäin.

– Porukka puhaltaa hienosti yhteen hiileen, kuvaa Tuomo.

Vilja-Suomessa viljakaupan ja viljelyn rooli kaikessa tekemisessä korostuu.

– Tavoitteemme on, että viljelijä hyötyisi kaikesta tekemisestämme. Teemme parhaamme tarjotaksemme asiakkaille kokonaisvaltaisia ratkaisuja ja siihen pyrkii meillä koko henkilöstö, Tuomo kertoo.

Tuomo kiittääkin henkilökuntaansa aktiivisuudesta ja asiakkuuksien kokonaisvaltaisesta hoidosta.

– Meidän myyjillä asiakkaat menevät työaikana kaiken edelle ja yhteyttä pidetään puolin jos toisin kaikissa tilanteissa. Olivat vallitsevat olosuhteet sitten mitkä hyvänsä, kommentoi Tuomo.

Useamman kaupan liiketoiminnasta huolehtiminen onnistuu, koska henkilökunta tietää tehtävänsä.

– Arvostan henkilökuntani yrittäjämäistä asennetta ja maalaisjärkeä. He osaavat toimia asiakkaan parhaaksi ilman, että olisin koko aikaa neuvomassa, Tuomo sanoo kiitollisena.

Vaikka Tuomo katseleekin tulevaisuutta maailmantilanteen ja asiakkaiden haasteet tiedostaen, kokee hän tehdyn pitkäjänteisen yhteistyön kantavan kaikissa olosuhteissa.

– Kuluneet vuodet ovat osoittaneet, että todella yllättäviäkin asioita voi tapahtua. Huolehdin parhaani mukaan siitä, että henkilökunnallani on kaikki tarvittava, että omalta osaltamme voimme auttaa asiakkaitamme pärjäämään mahdollisimman hyvin.

Yrityksessä työskentelevää Virpi-vaimoa Tuomo kutsuu leikkisästi ylipäällikökseen.

– On mukavaa, että kumppani on samalla alalla ja asioista voidaan tarvittaessa keskustella vielä työpäivän jälkeenkin. On se sellainen voimavara, toteaa Tuomo hymyillen.

 

Ojan Rauta Oy

Markus Kaattari luotsaa Ylivieskan ja Kalajoen Lantmännen Agro -myymälöitä. Hän iloitsee kaupoissa vallitsevasta hyvästä yhteishengestä ja asiakkaiden luottamuksesta.

– Toimintaa on pyritty kehittämään sekä asiakkaan että henkilöstön parhaaksi. Henkilökunnan roolit on mietitty jokaisen vahvuuden mukaan, jotta työnteko olisi mielekästä ja pystymme tarjoamaan mahdollisimman hyvää ja asiantuntevaa palvelua asiakkaille, Markus kertoo.

Myymälöissä on panostettu monipuoliseen ja kattavaan tuotevalikoimaan.

– Ollaan pyritty hankkimaan niitä tuotteita mitä asiakkaat haluavat ostaa. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita herkällä korvalla, kiteyttää Markus.

Ketteryys, jousto ja paikallinen päättäminen ovatkin saaneet kiitosta. Tuottajilta on tullut positiivista palautetta siitä, että myyjät pystyvät tekemään nopeita ratkaisuja. Esimerkiksi rahoituspäätökset syntyvät joutuisasti.

Asiakkaiden palveluksessa on Ylivieskassa ja Kalajoella koko tiimin osaaminen.

– Yhteistyössä tätä tehdään. Tietoa ja osaamista jaetaan tiimin kesken avoimesti, jotta asiakkaille osataan joka tilanteessa tarjota paras mahdollinen ratkaisu, Markus kertoo.