Kasvinsuojelussa onnistuminen on useiden tekijöiden summa. Lantmännen Agron Viljelyohjelmat sisältävät ratkaisuja erilaisiin viljelyolosuhteisiin ja tilanteisiin. Viljelyohjelmien tieto perustuu tieteelliseen tutkimukseen jota täydentää käytännön viljelystä saatu kokemustieto. Lantmännen Agron koetila Hauholla tutkii ja seuraa säännöllisesti ja tiiviisti eri lajikkeille sopivammat kasvinsuojeluvaihtoehdot.

Viljelyohjelmat yhdistävät tutkitun tiedon, käytännön viljelyssä todennetut tehokkaat ratkaisut ja taloudellisesti kannattavat valinnat. Viljelyohjelma on viljelijän työkalu kasvintuotannon suunnittelun tueksi.

Viljelyohjelmiin sisältyvät asiantuntijoidemme laatimat suositukset yleisimmille viljelykasveille - viljoille, öljykasveille, nurmelle ja erikoiskasveille. 

Viljelyohjelma perustuu aina tutkittuun tietoon. Perustan luomme yhteistyökumppaneidemme kanssa tehtävästä pitkälinjaisesta tutkimuksesta ja koetoiminnasta. Valitsemamme tuotteet testataan ensin yksittäin ruutukokeilla. Tämän jälkeen varmistuaksemme sopivuudesta testaamme kokonaisratkaisut, jotka tilatason kokeiden jälkeen liitetään osaksi viljelyohjelman suosituksia.  Johtavana periaatteenamme on, että tarjoamme turvallisia, testattuja ja kannattavia ratkaisuja suomalaisen viljelijän tarpeisiin.

Viljelyoppaat

Suunnitteletko kauden viljelyvalintoja? Lantmännen Agro Viljelyopas auttaa tässä työssä. Oppaat on luettavissa verkkosivuillamme sekä suomen- että ruotsinkielisinä. Kaupalta voit noutaa myös painetun version.

Viljelyohjelmat kokonaisuutena

Lantmännen Agron viljelyohjelmapalvelut muodostuvat kokonaisuudesta joka sisältää vuosittain ilmestyvän Viljelyoppaan, sesongin puhelinneuvonnan, koetilan tutkimustyön, viljelyohjelmatilaisuudet, viljakaupan Laatuviljasopimukset  ja ammattitaitoisen henkilökunnan kaupoissa

Lantmännen Agron uutiskirjeet ja sosiaalinen median välityksellä kerromme säännöllisesti viljelyyn liittyvistä aiheista.

Lannoitus ja maanparannus

Perusta hyvälle sadolle luodaan jo paljon ennen kylvöä. Jotta kasvin voi olettaa kasvavan, tulee ravitsemus olla kunnossa ja maan pH:n sekä rakenteen hyvä.

Lannoitus on hyvän sadon perusta. Lantmännen Agro toimii yhteistyössä alan pitkän linjan toimijoiden kanssa ja tekee Lantmännen Agron koetilalla tutkimus- ja kehitystyötä suomalaisen maatalouden kehittämiseksi. Valikoimastamme löydät niin kattavat ratkaisut kasvien peruslannoitukseen kuin monipuolisen valikoiman hiven- ja lehtilannoitteita lannoituksen hienosäätöön. 

Maanparannusaineiden osalta suurimmat kumppanimme ovat Nordkalk, SSAB (ent. Ruukki), SMA Mineral ja Yara Suomi. Heidän tuotteillaan pystymme tarjoamaan koko maan kattavan palveluverkoston ja tuotteen jokaisen maatilan ja pellon tarpeisiin. 

Lannoituksessa Yara Suomi tekee kehitystyötä suomalaisen viljelijän tarpeita palvellakseen. Tuoteratkaisujen takaa löydät viljelykasveille räätälöidyt, ravinnekoostumukselta myös ympäristösitoumuksen ravinnerajat silmälläpitäen optimoidut tuotteet.