Miten käärintäkalvorulla vaihdetaan?

Kiireisenä paalauspäivänä on tärkeää, että työ sujuu nopeasti, tehokkaasti ja helposti. Kun nurmirehua korjataan yhdistelmäpaalaimella, käärintäkalvorullia joudutaan vaihtamaan säännöllisesti. KUHN on tehnyt siitä mahdollisimman helppoa.

Miten se toimii?

FBP- ja VBP-malleissa kalvorullien säilytyslokero on hyvällä työskentelykorkeudella, niin että uuden rullan saa otettua käyttöön helposti ja nopeasti. Myös käärintävarsissa rullat ovat sopivalla työskentelykorkeudella. Koska esikiristystelojen päät ovat kartiomaiset, yläpuolelle jää kätevästi tilaa pujottaa kiristyskalvo läpi. Kahden kalvorullan päät voidaan kiinnittää erityiseen pidikkeeseen käärintäpöydällä, niin että ne pysyvät paikoillaan käärintävaiheen alussa. Tämän jälkeen ne irtoavat välittömästi, niin ettei muovinkappaleita jää koneeseen tai pellolle. Kun molemmat käärintäkalvorullat on vaihdettu ja tyhjät rullat pantu sivuun, kuljettaja pääsee jatkamaan paalaamista ja käärimistä nopeasti.

Työvaiheet vielä pikakertauksena:

  1. Avaa esikiristin
  2. Avaa rullapidike
  3. Vaihda kalvorulla
  4. Sulje rullapidike ja esikiristin
  5. Pujota kalvo esikiristimen läpi ja kiinnitä se käärijään
  6. Vaihda toinen kalvorulla samoin

KUHN-muovisidontajärjestelmä käyttää paalien sitomiseen samoja kalvorullia kuin käärimiseen. Tällöin ei tarvita erityistä leveää sidontamuovia. Varastonhallinta siis helpottuu!