Torjuntakynnysten avulla voit arvioida, milloin on oikea aika torjua tuholaisia.

Tuomikirva

Paras torjunta-aika on heti kun kirvat ovat tulleet kasvustoon eivätkä vielä ole ehtineet aiheuttaa tuhoja. Torjuntakynnys ylittyy kun kirvoja löytyy orastumis- tai versontavaiheessa olevasta kasvustosta joka viidennestä kasvista. Korrenkasvuvaiheessa 5 kirvaa kortta kohti. Kun vilja on tähkällä 10 kirvaa kortta kohti (syysvehnässä 20).

Vehnän sääsket

Torjuntakynnys on tähkäsääskellä (oranssinkeltainen) 1 sääski/6-7 tähkää tai jos illansuussa kasvustoa liikuteltaessa yli 10 sääskeä lähtee lentoon. Vehnäsääskellä (sitruunankeltainen) 1 sääski/1-3 tähkää. Paras käsittelyajankohta on sääskien ollessa liikkeellä, eli illalla klo 20-24 välillä, lämpötilan ollessa vähintään +14C ja sää tyyni ja sateeton. Tarkkailu on aloitettava kun lämpösumma ylittää 350, erityisesti mikäli sama kasvi samalla lohkolla peräkkäisinä vuosina.

Viljakukko

Torjunta on aiheellista kun kuoriaisen toukkia on runsaasti (0,5-1 toukka/korsi). Hyvä teho varmistetaan suorittamalla torjunta ennen kuin toukat ehtivät lippulehdelle. Torjunta aiheellista yleensä vain erityisen lämpiminä kesinä.

Kahukärpänen

Syysviljojen oraiden suojaus 1-4 –lehtiasteella, mikäli vuorokauden keskilämpötila on yli 10°C. Aikaisin kylvetyt oraat ovat alttiita.

Kirpat

Torjuntakynnys ylittyy kevätviljoilla kun yli puolet ohran tai kauran, tai kolmannes vehnän lehtialasta on syöty orasasteella. Öljykasveilla 1 kpl/taimi tai 5 syöntijälkeä/taimi.

Rapsikuoriainen

1-2 kpl/kasvi aikaisessa nuppuvaiheessa. Rapsikärsäkäs ja kaalikoi tulevat yleensä torjutuksi rapsikuoriaisruiskutuksen yhteydessä, mutta mikäli ruiskutusta ei ole tehty torjuntakynnys on 1 kärsäkäs/4 kasvia ja kaalikoilla 4-6 toukkaa/kasvi.