Karjatilaohjelman ratkaisut

29.10.2014 // Visa Vilkuna

Karjatilaohjelman kustannustehokkaat ja tuottavuutta parantavat ratkaisut nurmiviljelyyn, rehustukseen ja eläinten hyvinvointiin.

Varastointi turvalliseksi

Farmex-kasvisuojeluainekaappi on nyt aiempaa jykevärakenteisempi. Uudistuneessa kaapissa on tehty muutoksia erityisesti mitoitukseen ja lukittavuuteen: kaapin mitat ovat 1000 x 420 x 1800 milliä ja siinä on neljä valuma-altaallista sisähyllyä. Hyllyvälit ovat helposti säädettävissä. Kaapin rakenteeseen integroitu lukko takaa turvallisen käytön. 

Näyttelyssä lanseerattiin myös Farmtools Oy:n Farmex Cover maatilojen polttoainevarkauksia ja ilkivaltaa vastaan. Farmex Cover suojaa polttoainetta ja polttoainesäiliötä sekä säänvaihteluilta että katseilta, ja toimii samalla ympäristö­vaatimusten mukaisena sataprosenttisena valuma-altaana. Käytössä oleva säiliö nostetaan altaaseen ja sen päälle nostetaan tiivis katos. Farmex Coverin molemmissa päädyissä on helppokäyttöiset lukolliset ovet. Tuotetta valmistetaan noin 2000, 4000 ja 6000 litran säiliöille. Lukittujen ovien takana on myös tila työkaluille ja sammuttimelle.

Tuorerehu ensiluokkaisena talteen

Paalinkäärintään Karjatilaohjelman osastolla esiteltiin ohuempi monikerroksinen RaniWrap Xtra -paalinkäärintäkalvo. Muovin leveys on 750 milliä ja rullassa on kalvoa 1700 metriä. RaniBind sidontakalvo on perinteisen verkon korvaava kalvo. Paalia purettaessa kalvo on helppo irrottaa yhdessä käärintäkalvojen kanssa. RaniBel on uusi, ohuempi kolmikerroksinen aumakalvo. Ohuempi kalvo helpottaa käsittelyä ja kierrätettävää muovia syntyy vähemmän.

Lämpöeristetty juoma-allas naudoille

Suevia 6523 on 160 litran vetoinen juoma-allas. Polyeteenistä tehdyn UV suojatun altaan pituus on 2,3 metriä, leveys 70 senttiä ja korkeus 78 senttiä. Altaassa on ­vakiona yksi uimuri, joka tuottaa 40 litraa minuutissa. Juoma-altaan verollinen hinta on 899 euroa.

Kaksi kalvoa yhdessä

CombiFilm on ensimmäinen aumakalvon ja vakuumikalvon yhdistelmä, jonka ilmatiiviyttä on parannettu 6–10-kertaisesti. RKW:n CombiFilm oli esittelyssä Karjatilaohjelma-osastolla. Kalvoyhdistelmä voidaan laittaa laakasiilon päälle yhdessä työvaiheessa. Tarttuva vakuumikalvo irtoaa pintakalvosta itsestään hieman levittämisen jälkeen. Combifilmiä saa 50 metrin rullissa, joiden leveydet ovat 8, 10 tai 12 metriä.

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita