Markku Lipponen Savonlinnan K-maatalouden kauppiaaksi

15.05.2013

K-kauppiasyrittäjä Markku Lipponen ryhtyy luotsaamaan Savonlinnan K-maataloutta


Markku Lipponen (48) aloittaa Savonlinnan K-maatalouden K-kauppiaana maanantaina 6.5. Markulla on vahva maatalousalan ja -kaupan tietämys. Savonlinnaan hän muuttaa perheineen Juankoskelta.
 
Nykyinen K-maatalouspäällikkö Jouni Suppola siirtyy omaan kotikuntaan Parikkalaan LähiTapiolan myyntipäälliköksi.
 
Markulle maatalouskaupan ala on tuttu tiskin molemmilta puolilta
 
K-kauppiasyrittäjäksi Markku tulee Osuuskunta ItäMaidon Nilsiän vastuumyyjän tehtävistä. Aikaisemmin hän on työskennellyt myös Kaavin K-maataloudessa maatalousmyyjänä ja hänellä on laaja kokemus maatalouteen liittyvien elinkeinojen, yritysten ja yrittämisen osalta 25 vuoden ajalta. Markku on muun muassa toiminut 90-luvulla vihannestukun toimitusjohtajana ja 20 vuotta osa- ja päätoimisena viljelijänä, tuotannossa oli viljaa, perunoita ja vihanneksia. Vuonna 2000 hän meni osakkaaksi Suomen yhteen ensimmäiseen oy-muotoiseen sikalaan. Koulutukseltaan hän on maatilateknikko ja työn ohessa hän on opiskellut kaupan alaa ja maatalouskauppaan liittyviä asioita. Markulla on myös harjoittelua vaille vajaaksi jäänyt aikuispuolen puutarhurin koulutus.
 
Nykyinen koti Juankoskelta laitetaan myyntiin ja uusi koti on jo hankittu Savonlinnasta. Puoliso Mia Lindlöf on ammatiltaan opettaja. Mia jatkaa ainakin lukuvuoden loppuun nykyisessä työpaikassaan. Lipposten perheeseen kuuluu neljä lasta, joista kesän kuluessa loputkin lähtevät omilleen maailmalle. Ainoastaan Jeppe-koira seuraa mukana. Markun ja Mian yhteisiä harrastuksia ovat vanhan tavaran keräily ja remontointi. Uusi koti Savonlinnassa tarjoaakin hyvät mahdollisuudet remontoinnin harrastamiseen.
 
"Jatkan kaupantekoa Savonlinnassa samalla hyvällä mallilla, kuten ennenkin. Minulle jää avukseni kaksi kokenutta K-maataloudessa jo entuudestaan työskentelevää henkilöä. Lisäksi näyttäisi olevan tarve rekrytoida yksi henkilö lisää", Markku Lipponen kertoo. "Tulen mielelläni Savonlinnaan K-maatalouteen yrittäjäksi ja uskon voivani olla avuksi asiakkaillemme hankkimallani maatalouskaupan kokemuksella".
 
Lisätietoja: K-kauppias Markku Lipponen puh. 0400 671 487

 

 

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita