Tume-tuotteiden suosio kasvaa

04.04.2012

Tume-Agri Oy:n tehtaalla valmistui 50 000:s Tume-kone. Maanviljelijä Johnny Enström on kyseisen koneen onnellinen omistaja. Tume-koneet ovat suosiossa sekä kotimaisilla että kansainvälisillä markkinoilla.

Marraskuussa 2011 valmistui 50 000:s Tume-kone, joka luovutettiin maaliskuussa K-maatalous Vöyrin kevätmarkkinoilla maanviljelijä Johnny Enströmille. Tumen tuotteet ovat maatalousyrittäjälle entuudestaan tuttuja: tämä on hänelle kolmas Tume-merkkinen kone. Enströmin hankkima kylvölannoitin on Tume HKL 3000 JC Star XL.

Tume-Agri Oy:n tehtaalla on valmistettu koneita yli 60 vuoden ajan. Tuoteohjelma keskittyy kylvöön, lannoitukseen sekä kylvöä edeltävään maanmuokkaukseen. Kylvölannoittimien kehitystyö käynnistyi 1960-luvulla. Vuonna 2010 esiteltiin kuusimetrinen Tume Gemini 6000. Perustuotteita ovat Tume-jyräcombi ja Nova. Vientiin yrityksen tuotteista menee noin puolet, ja aktiivimaita on n. 20, lähinnä Eu-alueen maat. Kasvua odotetaan voimakkaammin lähinnä Venäjältä.

Kuvassa vasemmalta kauppias Fredrik Kattil, konemyyjä Peter Svens, maatalousyrittäjä Johnny Ekström vaimonsa Ann-Charlott Enströmin kanssa.

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita