Syksyn viljelytoimet

07.10.2012

Kasvukausi alkaa olla lopuillaan mutta vielä on mahdollista tehdä muutamia viimeisiä viljelytoimenpiteitä syysviljoille ja -öljykasveille.

K-MCPA torjuu syyviljoilta muun muassa saunakukan. Käyttöajankohta on 2-lehtiasteelta alkaen ja käyttömäärä 1,0–1,3 l/ha. MCPA tehoaa parhaiten yli 10 asteen lämpötilassa.

Juventuksella suoritettu kuivamädän torjunta syysöljykasvin 4–8 -lehtiasteella tarjoaa lisäksi kasvunsäädeominaisuuden. Käyttömäärä 0,5–1,0 l/ha.

Multiple sopii myös syysviljoille! 3-lehtiasteelta alkaen ruiskutettuna se turvaa talvehtimista ja helpottaa kasvuun lähtöä keväällä. Käyttömäärä syysviljoilla 0,5 l/ha.

Zoom on öljykasvien oma lehtilannos, joka syksyllä käytettynä lisää syysöljykasvin elinvoimaa ja valmistaa kasvia talven varalle. Käyttömäärä 4–9 -lehtiasteelta alkaen 0,75 l/ha.

Sportak EW -ruiskutus turvaa syysviljan talvehtimisen ja vähentää samalla ruiskutuksella myös kevään tautipainetta. Käyttö kannattaa ajoittaa mahdollisimman lähelle kasvun päättymistä ja suorittaa ennen lumen tuloa. Käyttömäärä syksyllä 1,0 l/ha.

Roundup Max on markkinoiden tehokkain glyfosaatti, joka tehoaa myös haastavissa olosuhteissa. Halla ei heikennä tuotteen tehoa kunhan ruiskutus tehdään kasvuston ollessa sula. Käyttömäärä, esimerkiksi nurmille, alkaen 1,2 kiloa per hehtaari. Roundup Maxin käyttökohteet ovat moninaiset, joten tarkista oikea annostus myyntietiketistä tai Viljelyoppaasta!

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita