Kone-Forumin uutuuksia

28.11.2012

Maatilan Pirkka kiersi Kone-Forumissa tutustumassa uutuuksiin. Hyviä ja tarpeellisia laitteitahan sieltä löytyi.

POMO 50 T15S AVR -traktorikäyttöinen varavoimageneraattoriuutuus

Sääolosuhteet ovat muuttuneet entistä arvaamattomammaksi, myrskyt ovat olleet entistä rajumpia ja tuhot ovat olleet mittavia. Sähkökatkot voivat kestää pitkäänkin ja sähköä on saatava mahdollisimman nopeasti. Myös lyhytaikaiset sähkökatkot voivat aiheuttaa suuria taloudellisia vahinkoja etenkin sähkön varassa toimivilla maatiloilla.

Koska kaikilla tiloilla on vähintäänkin yksi tai useampi traktori, niin traktorikäyttöinen generaattori on tilojen luonnollinen valinta. Pomo 50 T15S AVR, eli elektronisella jännitteensäätimellä varustettu uutuusgeneraattori tuottaa tasaista virtaa eikä jännitepiikkejä synny. Tehoa on 50 kVA, 44 kW.

Uusiin rakennuksiin suositellaan varavoimavalmiutta jo rakentamisen yhteydessä. Käytössä oleviin tuotantorakennuksin kannattaa tehdä valmiit sähkökytkennät varavoimaa varten, jolloin käyttöönotto sujuu nopeasti.

 

 

Pomolla on hyvä ja tukeva tukirakenne, jota kilpailevilta tuotteilta ei löydy.

 

 

 

 

 

 

Uudistunut Olli

Olli-tuoteperheessä vaihtuvat vanhat 9 voltin paimenet uuden sukupolven sähköpaimeniin, joista yksi malli on edullisempi peruspaimen ja kaksi on varustettu kattavammalla tekniikalla.

Ollien ominaisuudet:

  • 9.07-mallit toimivat 9 voltin pariston lisäksi myös 12 voltin akulla sekä verkkovirralla
  • 9.07-mallit toimivat myös aurinkokennolla
  • nopean ja hitaan pulssin säätömahdollisuus
  • pienen ja suuren tehon säätömahdollisuus
  • yökäyttö
  • syväpurkaussuoja, kun 12 V käytössä
  • latauksen älykäs ohjaus aurinkokennokäytössä
  • varoittaa huonokuntoisesta aidasta.

Uudet Olli-sähköpaimenet tulevat myyntiin 2013.

 

 

Olli-sähköpaimen

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt Lame-lietepumppu ruostumattomana

Laakson Metalli Oy valmistaa ­sähkömoottorikäyttöisiä lietepumppuja nyt myös ruostumattomasta teräksestä. Ruostumaton rakenne varmistaa pumppujen pitkän käyttöiän.

Pumppujen upotussyvyydet ovat kuten aiemminkin, eli kaksi ja kolme metriä. Molempien mallien tehontarve on 11 kilowattia. Pumppuja voidaan käyttää manuaalisesti, tai käyttö voidaan automatisoida lisävarusteena saatavalla ohjauskeskuksella.

Pumpun pesässä on repijäterillä varustettu juoksupyörä. Alapäässä on messinkikuoreen vulganoitu, lietevoideltu kumilaakeri. Varusteena on saatavana kiinnike­kappale joko kannelliseen tai avonaiseen säiliöön.

 

 

Lame-lietepumppu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karjaharjauutuus

K-maatalouden karjaharjauutuus on sininen Proficow-one. Harjassa on anatominen muotoilu ja kestävä harjasosa. Käynnistyy, kun eläin liikuttaa harjaa. Pyörimissuunta vaihtuu joka käynnistyskerralla. Harja asennetaan pystyasentoon.

 

 

Karjaharja on K-maatalouden uutuus. Se kiinnitetään pystyasentoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita