Norcar: Pienen kokoluokan modernit koneet

21.01.2015 // Hannu Koivisto

K-maatalouden työkonevalikoima laajentuu vuonna 2015 Norcarin laajalla pienkuormaajamallistolla.

Pienkuormaajien käyttöalue on laaja, mistä on kiittäminen monipuolista lisälaitevalikoimaa ja runko-ohjausta. Runko-ohjauksen ansiosta kääntösäde on niin pieni, että sen sisään mahtuu juuri mies seisomaan, jos kengät ovat tanassa vierekkäin.

– Ketteryys on iso vahvuutemme, Magnus Holm Norcarilta kertoo.

– Koneessa on joka pyörässä hydraulimoottori, akseleita ei tarvita, Holm jatkaa.

Koneen keinurunko tekee ajosta vakaan, kun joka pyörä pysyy kuoppaisellakin alustalla maassa. Ajaminen on helppoa ohjaus­pyörää kääntämällä. Liuku­ohjaukseen verrattuna runko-ohjaus ei murra pehmeää alustaa, kuten nurmikkoa.

– Asiakkaille koeajo on tosi tärkeä, Holm sanoo. 

Silloin ominaisuudet tuntuvat omiin kouriin. 

Tammikuun loppupuolella Norcar järjestää maata kiertävän Roadshown yhdessä uuden yhteistyökumppaninsa K-maatalouden kanssa. Yhteistyö tarkoittaa Norcarille kasvavia myyntiresursseja. K-maataloudelle yhteistyö mahdollistaa nykyaikaisen pien­kuormaajamalliston laajenemista pienempiin koneisiin.

 

Kehittynyt hydrauliikka on Norcarin sydän

Pienkuormaajien jokaisessa pyörässä on hydraulimoottori. Suora veto välittää enemmän vetovoimaa Kubotan kolmisylinterisestä moottorista. Moottorivaihtoehdot ovat 20–45-hevosvoimaisia.

Hydraulimoottorit ovat Norcarille luonteva vetotapa ja hydraulitekniikka Norcarin vahvuus. Osaaminen juontuu Minkomaticin erikoisdumppereista, joita Norcar on valmistanut jo 45 vuotta. 

Pienkuormaajissa on lisäksi modernia sähkö­hydrauliikkaa: istuimelta noustessa käsijarru kytkeytyy automaattisesti päälle. Ominaisuus on tärkeä turvallisuustekijä kokemattomille käyttäjille etenkin vuokrafirmojen koneissa.

 

Kaksi kattavaa mallisarjaa

Pienkuormaajien kasvava suosio perustuu monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin. Lisälaitevalikoima kattaa navettatyöt, hevostallit, lumityöt, ruohonleikkuut ja rakennustyöt samalla koneella.

– Norcarin pienkuormaajat säilyttävät hyvin arvonsa. Vaihtokoneet menevät nopeasti kaupan, Holm kertoo.

Mallisarja on kattava. 700-sarjan koneet sopivat järeämpiin töihin. Ketterä 755 sopii ahtaisiin töihin. 765 sopii raskaampiin  hommiin, kuten teollisuus­käyttöön. 

Uuden a-sarjan mallit a60, a62,a72 ja a75 soveltuvat modernin tekniikan ja monipuolisen hydrauliikkansa ansiosta monenlaiseen käyttöön. Sarjan uusi monopuomi on varustettu jatkopuomilla. Se tarjoaa väkevää nostovoimaa, runsaasti nostokorkeutta ja hyvän näkyvyyden työlaitteille.

Norcar kääntyy melkein paikallaan runko-ohjauksen avulla.

 

Kokonaan kotimainen Norcar

Vuonna 1976 perustettu Norcar-BSB Oy  on valmistanut pienkuormaajia vuodesta 1998. Perheyrityksen vahvuus on monipuolinen metalliosaaminen, josta pienkuormaajat ovat yksi osa kokonaisuutta. Uusikaarlepyyssä sijaitseva tehdas työllistää 55 ihmistä. Koko konsernissa työskentelee 150 henkilöä.

Metsäkoneita alunperin valmistanut yritys valmistaa myös ruokintakoneita minkkitarhoille. Tehtaalta valmistuu 500 konetta vuodessa. Konserni on myös teollisuusautomaation osaaja.

Kuormaajat ovat täysin Norcarin valmistamia. 

– Koneet on tehty täysin metallista. Rungot on hitsattu itse valmistamillamme roboteilla, kertoo modernin metalliyrityksen Norcarin pienkuormainten tuotejohtaja, Magnus Holm.

 

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita