Metsälannoitus

Vanhan sanonnan mukaan markka metsään tuo kolme takaisin. Tämä ei ole muuttunut, vaikka markat ovat vaihtuneet euroiksi jo aikaa sitten. Sijoittamalla metsälannoitukseen saat pääomallesi mittavan tuoton. Lisääntyneen vuosikasvun myötä lannoitus kannattaa niinkin myöhään kuin 7-10 vuotta ennen suunniteltua päätehakkuuta. Mikäli maassa esiintyy boorinpuutetta, saa terveyslannoituksella myös merkittävät hyödyt ja puun laatu paranee huomattavasti.

Lantmännen Agro tarjoaa metsälannoitukseen laajan valikoiman tuotteita eri käyttötarkoituksiin ja erisuuruisiin hankkeisiin. 

Metsän typpilannoitukseen sopivat erityisen hyvin niin rakeiset YaraMila ja YaraBela -lannoitteet, kuten Yara CAN tai Yara Metsäsalpietari. Mikäli tarvetta on myös fosforilannoitukselle, valikoimasta löytyy myös Yara Metsän NP1 -lannos. Terveyslannoitukseen pienkohteisiin voi käyttää esimerkiksi YaraVita BORTRAC -nestemäistä lannoitetta.

Valikoimassamme ovat myös metsän tuhkalannoitteet Ecolan -tuotemerkin alla. Näistä löydät sekä kuivarakeistetun PK-lannoksen että B300 boorituhkan.