Rehunsäilöntäaineet

Säilörehun erinomainen laatu on tärkeää taloudellisen tuotannon ja eläinten terveyden varmistamiseksi. Lantmännen Agrosta löydät luomutuotantoon sopivat laadukkaat säilöntäaineet sekä happosäilöntään että biologiseen säilöntään.

Happosäilöntä

Lantmännen Agron oma säilöntäaine, kotimainen Mestarin Vahva, on happosäilöntäaine, jolla säilöt rehun luotettavasti hankalissakin olosuhteissa. Mestarin Vahva soveltuu parhaiten tuoreelle ja esikuivatulle nurmirehulle sekä murskeviljan säilöntään, vasikoiden hapanjuottoon ja sikojen liemirehun pH:n säätelyyn.Se sisältää runsaasti muurahaishappoa, joka laskee pH:ta nopeasti ja tehokkaasti, sekä propionihappoa, joka estää hiivojen ja homeiden kasvua. Nopea pH:n aleneminen varmistaa rehun hyvän säilymisen ja vähentää ravintoainehävikkiä. Propionihappo vähentää rehun jälkilämpenemistä. Tuote ei sisällä pH:n alennustehoa vähentäviä aineita.

AIV© 2 Plus Na on rehunsäilöjän luottotuote suomalaisiin vaihteleviin olosuhteisiin. Se soveltuu parhaiten tuoreen ja kevyesti esikuivatun säilörehun sekä niittorehun säilöntään. Suositeltu rehun kuiva-ainepitoisuus on 20–35 %. Tuotetta voidaan käyttää myös kostean murskeviljan säilöntään, vasikoiden hapanjuottoon sekä sikojen liemirehun säilöntään.Se sisältää runsaasti muurahaishappoa, joka laskee rehun pH:n nopeasti ja tehokkaasti tavoitetasolle. Näin estetään haitallisten, rehua pilaavien bakteerien lisääntyminen heti säilönnän alussa, jolloin rehun virhekäymisen mahdollisuus pienenee. Nopea pH:n lasku pysäyttää myös rehun valkuaisen hajoamisen.

Kaikkia tuotteita on saatavilla 30 litran kannussa, 200 litran tynnyrissä, 1000 litran IBC-kontissa ja irtotoimituksena suoraan tilalle.

Biologinen

Biologiseen säilöntään valikoimassamme ovat Josilacin säilöntäaineet, joiden teho ja toimivuus on todistettu useissa riippumattomissa tutkimuksissa. Josilacin biologisten säilöntäaineiden annostelu on helppoa ja turvallista.

Josilac® classic on biologinen säilöntäaine, jonka puhdas maitohappokäyminen säilöö rehun energian ja valkuaisen tehokkaasti. Yksi pussi riittää 25 tonnille rehua. Josilac classic soveltuu tuoreen ja esikuivatun nurmirehun säilöntään. Sitä suositellaan käytettäväksi säilörehulle, jonka kuiva-ainepitoisuus on 25–40 %. Voidaan käyttää myös kokoviljasäilörehun säilöntään.  Väriaine on mukana erillisessä pussissa. Tuotetta voidaan käyttää luomutuotannossa ilman väriainepussia.

Josilac© extra on biologinen säilöntäaine rehun säilöntään. Se ehkäisee jälkilämpenemistä ja hiivojen sekä homeiden kasvua. Josilac extra sopii säilörehun, säilöheinän, maissisäilörehun, kokoviljasäilörehun sekä murskeviljan säilöntään. Säilöttävän rehun kuiva-ainesuositus on 30–65 %. Josilac extra sisältää heterofermentatiivisia Lactobacillus buchneri- ja Lactobacillus kefiri -maitohappobakteereita, joiden käymistuotteet estävät hiivojen ja homeiden kasvua sekä jälkilämpenemistä. Tuotetta voidaan käyttää myös siilon tai auman pilaantumisherkkien pintaosien säilöntään. Auttaa pitämään rehun viileänä ja raikkaana avaamisen jälkeenkin.

 

L=Voidaan käyttää luonnonmukaisessa tuotannossa asetusten (EY) N:o 834/2007 ja (EY) N:o 889/2008 mukaisesti.