Hevonhierakka ("Rumex longifolius") on kookas ja yleinen rikkakasvi nurmilla, laitumilla ja viljelymailla. Se esiintyy ja leviää erityisesti iäkkäillä laitumilla, koska laiduntavat eläimet eivät syö sitä ja se saa häiriöttä kasvaa ja lisääntyä.

Hevonhierakka kasvaa kaikilla maalajeilla ja kaikissa oloissa, mutta hyötyy erityisesti kosteasta maaperästä. Hevonhierakka voi tuottaa jopa 15000 siementä. Hevonhierakan kukinto on tiheä ja muuttuu punertavan ruskeaksi tuleentuessaan. Lehdet ovat laidoiltaan poimuiset. Kookkaana kasvina hevonhierakka vie huomattavasti ravinteita ja elintilaa viljelykasveilta. Nurmirehun joukossa hevonhierakka heikentää rehun sulavuutta. Hevonhierakka on lievästi myrkyllinen, joten suuret määrät rehussa voivat heikentää naudan tuotosta.

Useat nurmen rikkakasviaineet tehoavat hevonhierakkaan hyvin tai erinomaisesti, kun torjunta tehdään riittävän aikaisin, ennen varren pituuskasvua. Laitumilla puhdistusniitto riittävän ajoissa vähentää myös osaltaan hierakan leviämistä.