Huippuluokan muovisidontaa pyöröpaaleille

Katso videolta Malte Bengerin kokemukset KUHN VBP 3195 paalainkäärijästä muovisidonnalla yli 3 vuoden käytön jälkeen.

31-vuotias Malte Benger on Pohjois-Saksassa asuva maanviljelijä ja urakoitsija. Hänen ydinliiketoimintaansa on säilörehun pyöröpaalaus. Urakoitsija Hof Benger on käyttänyt KUHN-paalainkäärijöitä vuodesta 2018. Koneilla paalataan vuosittain 5 000–7 000 paalia.

Ensimmäinen tilalle vuonna 2018 ostettu KUHN-paalainkäärin oli juuri VBP, joka myöhemmin, vuoden 2020 puolivälissä, korvattiin uudella VBP 3195, jossa on muovisidonta. Jo ensimmäinen kone oli paalausteholtaan erinomainen, mutta Malte Benger halusi lisäksi hyödyntää uutta KUHN-muovisidontamahdollisuutta koko laajuudessaan. Hänelle ja hänen asiakkailleen muovisidonta on ilman muuta paras vaihtoehto säilörehupaalien tekemiseen. Muoviin sidottuja ja käärittyjä paaleja on paljon helpompi käsitellä, sillä muovikalvo voidaan poistaa paalista nopeasti eikä muovijäämiä jää käytännössä lainkaan. Muovisidontamenetelmällä saadaan myös erittäin tiiviitä paaleja, mikä takaa rehulle korkean maitohappopitoisuuden.

Seuraavassa Malte Bengerin kokemukset VBP:n käytöstä kolmen vuoden ajalta: ”Jos laittaisin koneen ominaisuudet tärkeysjärjestykseen, aloittaisin sen monipuolisuudella: paalattavat paalikoot ovat 0,5–1,8 metriä halkaisijaltaan täydellä paalauspaineella tai pehmeä ydin -asetuksella; seuraavaksi laittaisin muuttuvakammioisen paalaimen muovisidontamenetelmän ja kolmanneksi KUHN-asiakaspalvelusta saamamme erinomaisen palvelun, josta olemme saanet hyötyä kaikki nämä vuodet.”

YouTube preview