KoneAgria 2016 uutuudet palkittiin

Julkaistu 06.10.2016 klo 11.50 | Päivitetty 06.10.2016 klo 13.15

Kolme tähteä Dometal Multiva PushSystem puskuvaunulle ja Elho Side Flow niittomurskaimelle KoneAgria -näyttelyn uutuuskisassa.

KoneAgria -näyttelyn uutuuskoneet ja -laitteet sekä -ratkaisut arvioitiin perinteiseen tapaan asiantuntijaraadin toimesta. Raadin jäseniä ovat Pentti Törmä (Käytännön Maamies), Uolevi Oristo (Koneviesti) ja agronomi Erkki Mäkelä (Maatalouden Ammattitapahtumat).

K-maatalouden edustamat tuotteet menestyivät hienosti. Raati nosti esiin Multivan puskuvaunun ja Elhon niittomurskaimen lisäksi seuraavat tuotteet:

  • Nokka metsäperävaunun säätöaisa (Nokka Oy) innovaatio, kaksi tähteä. Nokka metsäperävaunun aisaa voidaan säätää ylös tai alas maaston mukaan esim. kantoja ja ojia ylitettäessä. Ala-asennossa näkyvyys kuormatilaan paranee ja kuormaimen ulottuvuus kasvaa sekä perävaunu vakautuu.
  • Murska hinausalusta (Aimo Kortteen Konepaja Oy) mahdollistaa tuubipakkaimen tai purkuelevaattorin kytkemisen ja kuljettamisen samassa alustassa. Raadilta yksi tähti.
  • Murska W-Max 15 CB murskamylly (Aimo Kortteen Konepaja Oy) täydentää mallistoa W-Max 10:n ja W-Max 20:n väliin tulevalla mallilla. Uusi malli tulee suosittuun kokoluokkaan. Raadilta yksi tähti.
  • Murska taittuva purkuruuvikuljetin (Aimo Kortteen Konepaja Oy), joka taittuu hydraulisesti kuljetusasentoon ja alentaa kuljetuskorkeutta.
  • Multiva TRM 160 HD maansiirtovaunu (Dometal Oy) on suunniteltu urakointiin ja raskaaseen maanajoon. Raadilta yksi tähti.
  • Hakki Pilke Easy 43:n uusi käyttöliittymä klapikoneen joystick-ohjaukseen. Sahausta ohjataan nappia painamalla ja sahaketjussa on automaatti kiristys (Maaselän Kone Oy). Raadilta yksi tähti.
  • Potila Magnum Plus äkeessä (Potila Oy) on yhdistetty Master Pro ja Maxer äkeiden parhaat puolet. Tuloksena raskaan sarjan äes jolla saadaan tasainen muokkaus niin kynnetylle kuin kevytmuokatulle pelolle. Raadilta yksi tähti.

Tervetuloa tutustumaan maatalouskoneisiin D-halliin ja Claas-koneisiin B-halliin.

Katso lista esillä olevista koneista »