Veljekset Heiskanen Oy täyttää 25 vuotta

Lantmännen Agro ketjuun kuuluva Veljekset Heiskanen Oy täyttää 25 vuotta. Arto ja Harri Heiskasen yritys on kasvanut vuosien kuluessa merkittäväksi maatalousalan kaupaksi Pohjois-Savossa.

Heiskaset ovat tehneet rauta-ja maatalouskauppaa jo 40 vuotta. Arto ja Harri Heiskasen vanhemmat Reino ja Anja Heiskanen perustivat K-Rauta-maatalouskeskuksen Vieremälle vuonna 1983. Veljekset ovat olleet alusta asti mukana vanhempiensa yrityksen toiminnassa.

- Kiitokset kuuluvat vanhemmille, että jo 90-luvun alussa annettiin vastuuta kaupanteosta. Se on ollut paras koulu kauppiasuralle, kertovat Arto ja Harri Heiskanen.

Oman kauppiasuransa veljekset aloittivat vuonna 1998 Vieremällä ostamalla vanhempiensa omistaman rauta-maatalouskaupan. Vuonna 2000 toimintaa laajennettiin Suonenjoelle ja kolme vuotta myöhemmin Kajaaniin. Kajaanin liiketoiminta myytiin vuoden 2007 alussa, mutta yritystoimintaa laajennettiin samana vuonna Kiuruvedelle ja Iisalmeen. Vuonna 2011 avattiin vielä maatalouskauppa Siilinjärven Toivalaan.

2010-luvun alussa tehtiin merkittävät kauppapaikkainvestoinnit Kiuruvedelle ja Suonenjoelle ja samalla panostettiin myös muihin kauppapaikkoihin. Asiakkaille haluttiin tarjota entistä parempaa ja monipuolisempaa palvelua. Vuonna 2017 Heiskasten maatalouskauppa siirtyi osaksi Lantmännen Agro -ketjua.

Maatalouskauppa keskitettiin Iisalmelle ja Siilinjärvelle

Vuoden 2020 lopussa Veljekset Heiskanen Oy:n maatalous- ja rautakauppa eritytettiin omiksi yhtiöikseen. Veljekset Heiskanen Oy jatkoi maatalouskauppaa, ja keskitti toiminnot Iisalmeen ja Siilinjärven Toivalaan. Arton Heiskasen vetämä maatalous- ja konekauppaa työllistää tällä hetkellä 13 henkilöä ja liikevaihtoa on 36 miljoonaa euroa.

Eriytymisen yhteydessä rautakauppaa varten perustettiin uusi yhtiö JooRauta Oy. Yrityksen toiminta alkoi Vieremältä, Suonenjoelta sekä Kiuruvedeltä, mutta vuosien 2020 ja 2021 aikana rauta- ja rakennustarvikekauppaa alettiin tekemään myös Leppävirralla, Varkaudessa ja Lapinlahdella. 

K-Rauta ketjuun kuuluvan JooRauta Oy:n omistavat Harri ja Arto Heiskanen sekä Tommi Rossi. Harri Heiskasen luotsaama yritys työllistää 60 henkilöä ja kausityöntekijöineen yli 80 henkilö. Liikevaihto yrityksellä on 27milj. euroa. 

- Sekä K-Rauta että Lantmännen Agro -ketjussa toiminta perustuu paikallisesti toimiviin kauppiasyrittäjiin ja ammattitaitoiseen henkilökuntaan, ja se sopii meille täydellisesti, Arto Heiskanen sanoo.

- 25-vuotista taivalta vietämme työn merkeissä. Pariviikkoinen synttärikiertuertueemme käynnistyi Leppävirralta ja päättyy nyt joulukuun 1. päivä Toivalaan Siilinjärvelle. Pannu on ollut kuumana kaikilla kaupoillamme, Harri kertoo juhlavuoden asiakastapahtumasta ja kiittää kaikkia asiakkaita juhlissa mukana olosta.