Opti-komponentit korvaavat viljaa lehmien ruokinnassa

Kevään edetessä vilja käy vähiin monella tilalla ja tarvitaan viljan täydentäjiä. Opti-seoskomponenteissa on erityyppisiä seoksia, joilla voidaan korvata viljaa osittain tai haluttaessa vaikka kokonaan. 

Opti Vilja 

Opti Vilja on edullinen ja maittava vaihtoehto ostoviljalle lehmien ruokinnassa. Opti Vilja sisältää kotimaisia viljoja, hiukan lesettä ja maittavaa melassia. Se on helppokäyttöinen, monipuolinen viljarehu, jonka jokainen tärkkelysjyvänen saadaan tehokkaasti hyödynnettyä sulavuutta parantavan prosessoinnin avulla.  Opti Viljaa saa sekä rakeena että mureena.

Opti Vilja-Maissi Mure

Opti Vilja Maissi mure sisältää nimensä mukaisesti maissia ja viljaa. Sillä voidaan korvata viljaa osittain tai kokonaan suhteessa 1:1. Koska maissin tärkkelys sulaa pääosin vasta ohutsuolessa, se ei laske pötsin pH:ta samalla tavalla kuin kotoiset viljamme. Korkeatuottoisilla vilja-tiivisteruokinnalla viljan määrä voi olla hyvinkin korkea, jolloin Opti Vilja Maissilla voidaan pienentää lehmien hapanpötsiriskiä. Mureinen olomuoto takaa tasaisen sekoittumisen appeeseen.

Opti Maissi Mure

Opti Maissi mure sisältää pääasiassa maissia. Maissin tärkkelys käyttäytyy erilailla kuin ohran, vehnän tai kauran tärkkelys. Maissitärkkelys hajoaa hitaammin (9%/h) pötsissä kuin kotoisten viljojemme tärkkelys (39-60%/h).  Suuri osa maissin tärkkelyksestä ohittaa pötsin ja imeytyy glukoosina ohutsuolesta. Lehmälle glukoosi on tärkeä energialähde maidontuotannossa. Appeeseen mure sekoittuu tasaisesti.

Vaihtoehtona kivennäistäydennys tai täysrehu

Opti seoskomponentit eivät sisällä kivennäisiä, siksi suosittelemme kivennäisruokintaan Melli-kivennäisiä. Yksi vaihtoehto viljan tilalle on Herkku 18- täysrehu, joka sisältää valmiiksi kivennäiset ja vitamiinit.

Lue lisää Opti-komponenteista