Kinto Plus on tutkitusti tehokkain peittausaine

Uuden ajan peittausaine erottuu vanhoista peittausvalmisteista kyvyllään stimuloida juuriston kasvua. Ominaisuus on valttia, kun kasvuston alkukehitys tapahtuu yhä useammin keväisin ja alkukesästä kuivissa olosuhteissa.

Viljelijöiden luottamus Kinto Plussan tehoon todistettiin kuluneella kasvukaudella käydyssä Käytännön Maamies -lehden Ruutukisassa. Suurin osa kilpailuun osallistuneista alan kovista tekijöistä kootuista joukkueista oli valinnut peittausaineekseen Kinto Plussan, kuten myös kolme parhaiten menestynyttä joukkuetta.

Kinto Plus oli tarkan pohdinnan tulos

Ruutukisan voittajaksi noussut OhraOraakkelit-joukkue teki peittauksen Kinto Plussalla ja kertoo päätyneensä valintaan tarkan pohdinnan jälkeen.
“Valinta oli joukkueen vakaan pohdinnan tulos, ei sattumaa. Halusimme valita parhaan mahdollisen aineen myös peittaukseen. Tutustuimme kansainvälisiin koetuloksiin ja tieteellisiin artikkeleihin. Niiden perusteella SDHI-tehoainetta sisältävät aineet olivat selvästi parhaita ja Kinto Plus puolestaan niistä tehokkain. Valmisteen sisältämä tehoaine Xemium on äärimmäisen liikkuva ja sen juuristovaikutus kiinnosti”, kertoo voittajajoukkueessa kisannut Kari Alasaari (kuvassa).

Kisan kakkoseksi sijoittunut Follow a Farmer-joukkue valitsi Kinto Plussan niin ikään hyvien koetulosten ja kasvuunlähtöä parantavien vaikutusten perusteella.“Pitkä tautisuoja ja juuristoa kasvattava vaikutus näkyvät parempana satotasona, kun kasvi pystyy alusta alkaen tehokkaasti yhteyttämään ja hyödyntämään vettä ja ravinteita vaikeissakin olosuhteissa”, selittää Elina Valkeinen Follow a Farmer-joukkueesta.

Juuristoa stimuloiva vaikutus

Ammattilaisten suosioon noussut Kinto® Plus on BASF:n nestemäinen peittausaine, jonka kolmen tehoaineen yhdistelmä antaa kehittyvälle viljakasvustolle pitkän ja kattavan suojan. Tavanomaisten kasvitautien lisäksi siltä löytyy vakuuttavaa tehoa nokitauteja vastaan sekä syysviljoilla lumihomeeseen. Kinto Plus tehoaa myös Fusarium-sienitauteihin.

Kinto Plussa erottuu vanhoista peittausaineista kyvyllään lisätä juuriston pituuskasvua ja kokonaismassan kehitystä.
“Yleistynyt kevään ja alkukesän kuivuus on haaste viljoille, mutta juuriston kasvua stimuloivan vaikutuksen ansiosta Kinto Plus on todistetusti hyvä ratkaisu kotiuttaa maksimaalinen satopotentiaali myös poikkeuksellisissa kasvuoloissa”, kertoo BASF:n Hannes Höykälä.

Tiesitkö tämän peittauksesta?

•    Peittaus on ainut tapa torjua tiettyjä siemenlevintäisiä tauteja, kuten viljojen nokitauteja.
•    Peittauksen rooli korostuu viljoista etenkin ohralla, jossa jo siemenlevintäisenä voi olla paljon verkkolaikkua.
•    Ohran lentonoki on aina alkiosta lähtöisin, eikä siihen ole muuta ratkaisua kuin siemenen peittaus. Jos ongelmaan ei reagoi, se leviää vauhdilla etenkin jos satoa käyttää siemenenä.
•    Peittauksesta on huolehdittava erityisesti silloin, kun käytetään kevennettyä muokkausta tai suorakylvöä ja tautipaine on kova runsaan kasvijätteen vuoksi.
•    Peittaus on yleisesti halvin kasvitautien torjuntatoimenpide.

Teksti: Katri Ala-Kleemola
Kuva: Annaleena Ylhäinen