10 syytä valita Multiva joustopiikkiäes

Kun mietitään hyvän joustopiikkiäkeen ominaisuuksia, jokaisen ominaisuuden voi nähdä Multivan äkeissä. Koostimme kymmenen hyvää syytä miksi valita juuri Multivan joustopiikkiäes.

Hyvällä S-piikkiäkeellä pyritään aikaansaamaan tasainen muokkauspohja ja pellon pinta mahdollisimman vähillä ajokerroilla, jolloin olosuhteet orastumiselle ovat otollisimmat. Äkeen tulee myös tuottaa hyvä mururakenne ja oikeanlainen murujakauma. Tämä on erityisen tärkeää raskaammilla maalajeilla, joilla tarvitaan siemenen lähellä hienojakoisia muruja itämiskosteuden takaamiseksi ja karkeita muruja pellon pinnassa liettymisen välttämiseksi. Hyvän S-piikkiäkeen äkeen tulee läpäistä runsaatkin olki- ja kasvinjätemassat.

Tärkeimmät muokkaustulokseen vaikuttavat ominaisuudet

S-piikki on äkeen tärkein muokkaustulokseen vaikuttava komponentti. Oikeanlainen piikkigeometria ja jousto-ominaisuudet takaavat tasaisen muokkauspohjan. S-piikin tehokkaat värähtelyominaisuudet luovat optimaalisen mururakenteen. Tärkeitä muokkaustulokseen vaikuttavia ominaisuuksia ovat myös optimaalinen piikkijako ja riittävä piikkiakselien määrä. Ne takaavat erinomaisen kasvinjätteiden läpäisyn ja toimivuuden kevytmuokatuilla pelloilla. Hyvään muokkaustulokseen vaikuttavat tehokas etulata, jolla tasoitetaan pellon pintaa ja murustetaan kokkareita sekä isot ja kantavat renkaat.  

 

10 syytä valita Multiva-joustopiikkiäes

  1. Paras muokkaustulos takaa onnistuneen orastumisen
  2. Voimakas murustus ja tehokas tasaus
  3. Erinomaista toimintavarmuutta avaralla ja läpäisevällä rakenteella
  4. Vakaa kulku pellolla suurien ja kantavien pöyrien ansiosta
  5. Tarkka ja helppokäyttöinen työsyvyyden säätö
  6. Helppoa käytettävyyttä ja säädettävyyttä
  7. Kestävyyttä ja toimintavarmuutta vuodesta toiseen
  8. Turvallinen kuljettaa maantiellä
  9. Hyvä jälleenmyyntiarvo
  10. Suomesta parasta muokkausosaamista Suomalaiselle viljelijälle

1. Paras muokkaustulos takaa onnistuneen orastumisen

S-piikkien muokkauspohjan tasaisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä on tutkittu Suomessa Helsingin yliopiston maatalousteknologian laitoksella. Tutkimuksessa todettiin erityisesti Multiva-piikkien tasaisin työsyvyys kuormituksessa sekä paras muokkauspohjan tasaisuus.

 

Multivan oikeaoppinen piikkigeometria takaa parhaan muokkaustuloksen kaikilla maalajeilla. Multiva TerraFlex ja TerraSuper piikkien kärki on vääntökeskiön (kiinnityspiste) alapuolella. Kuormituksessa piikki säilyttää erinomaisesti työsyvyytensä raskaimmillakin maalajeilla. Piikki säilyttää työsyvyytensä myös erittäin hyvin tultaessa pehmeältä maalata kovalle.

2. Voimakas murustus ja tehokas pellon pinnan tasaus

Multivan S-piikki murustaa maata erinomaisesti tehokkaan värinänsä ansiosta. Järeä etulatapiikki tasaa hyvin maata sekä murustaa tehokkaasti kokkareita. Etulatapiikin kaksoisterälapun pienen pintapaineen ansiosta se tunkeutuu hyvin kovaankin maahan. Terälappu myös murustaa tehokkaasti maata kokkareiden painuessa terälapun hahlon läpi. Rakenteensa ansiosta terälappu on erittäin läpäisevä.

Lisävarusteena saatavalla palkkiladalla on ylivoimaiset tasausominaisuudet. Äkeen pitkä runko siirtää runsaasti maata ja tasaa pellon pintaa tehokkaammin kuin lyhytrunkoinen äes.

Runsailla takavarusteilla voidaan tehostaa äkeen tasaus- ja murustusominaisuuksia.

3. Erinomaista toimintavarmuutta avaralla ja läpäisevällä rakenteella

Runsaatkaan olki- ja kasvinjätemassat eivät tuota ongelmia Multivan pitkärunkoiselle äkeelle. Tarkkaan mietitty optimaalinen piikkijako 7, 8 tai 9 akselille parantaa läpäisevyyttä. Kompakti telirakenne puolestaan mahdollistaa tasaisen piikkien sijoittelun pyörästöjen ympärille. Pyörästöjen edessä ja takana ovat piikkijaon läpäisevyyden suhteen kriittisemmät kohdat.

4. Vakaa kulku pellolla suurien ja kantavien pyörien ansiosta

Suuret renkaat ja pitkärunkorakenne takaavat vakaan kulun pelolla. Äes säilyttää työsyvyyden pehmeissäkin kohdissa.

5. Tarkka ja helppokäyttöinen työsyvyydensäätö

Työsyvyyden säätö tehdään helposti säätöpalojen määrää muuttamalla. Säätötarkkuus on 5 mm.

6. Helppoa käytettävyyttä ja säädettävyyttä

Multivan joustopiikkiäkeessä on havainnolliset ja selkeät merkinnät ynnä asteikot: työsyvyys, etulata, takalata.

Jälkihara on helppo säätää. Esim. haran korkeuden tai varpajyrän jousipainatuksen voi säätää kätevästi veivillä tai akkuporakoneella.

7. Kestävyyttä ja toimintavarmuutta vuodesta toiseen

Multivan joustopiikkiäkeessä on erittäin vahva ja vääntöjäykkä runko. Multiva Optima Evossa on kaksoispalkkirakenne, TopLine Super ja Crossline -malleissa puolestaan kolmoispalkkirakenne. Runkoputkien korkeus TopLine Super ja Crossline -malleissa on 120 mm.

Multiva S-piikillä on erinomainen kestävyys optimaalisen piikkigeometrian ansiosta kuten jo aiemmin todettiin. Pyörännavoissa ja telin laakeroinnissa järeät laakerit ja laadukas pintakäsittely takaa hyvän maalipinnan vuodesta toiseen.

Multivan tuotteilla on nyt kahden vuoden takuu.

8. Turvallinen kuljettaa maantiellä

Multivan äkeet ovat vakaita ja turvallisia vetää maantiellä. Isot ja kestävät renkaat toimivat kuljetuspyörinä pitkilläkin siirtomatkoilla. Kuljetuspyörissä käytettävissä 6-pulttisissa navoissa on järeät laakeroinnit. Äkeisiin kuuluu vakiovarusteena ajovalot, lisävarusteena saa valo- ja heijastinsarjan sekä hydrauli- tai paineilmajarrut.

9. Hyvä jälleenmyyntiarvo

Multiva on arvostettu tuotemerkki myös käytettynä. Se on haluttu ja kysytty vaihtokone ja sillä on hyvä jälleenmyyntiarvo. Kestävät rakenneratkaisut takaavat hyväkuntoisen koneen ja erinomainen pintakäsittely takaa hyvän maalipinnan vuosienkin jälkeen.

10. Suomesta parasta muokkausosaamista Suomalaiselle viljelijälle

Multiva on vahvasti mukana tukemassa Suomalaista ruuantuotantoketjua. Viljelijän menestyminen on Multivalle kunnia asia, joten koneet on suunniteltu suomalaisiin olosuhteisiin ja pelloille. Tuotekehityksen ansiosta Multiva tarjoaa parhaat agronomiset ja tekniset kylvömuokkausratkaisut.

Multiva on viljelijän tukena koko äkeen elinkaaren ajan. Teknisen neuvonnan ja tuen saa suomeksi suoraan tehtaalta. Saatavana on myös kattava varaosa- ja huoltopalvelut.