Tuottajalle kiitos -stipendihaku käynnistyy jälleen

Jo viidettä kertaa jaettavat Vaasanin, K-ryhmän ja ProAgrian Tuottajalle kiitos -stipendit antavat maanviljelijöille mahdollisuuden hakea taloudellista tukea viljelyyn tai jatkojalostukseen liittyvien innovaatioiden kehittämiseen, testaamiseen sekä uuden tiedon jakamiseen.

Stipendien avulla voidaan tarjota alkutuottajille aito kiitos ja kannustin viljelyn kehitystyöhön ja koko arvoketjun vastuullisuuden edistämiseen. Haku alkaa 14.2.2023 ja jatkuu aina 24.3.2023 saakka.

Tuottajalle kiitos -yhteistyön tarkoitus on jakaa rahallista tukea ruokaketjun alkupäähän mahdollisimman suoraan ja hyödyllisellä tavalla. Jo vuodesta 2015 lähtien K-ryhmän valikoimaan ovat kuuluneet Tuottajalle kiitos -tuotteet, joiden myyntihinnasta osa tuloutetaan suoraan alkutuottajille.

   - Suomalaiset pitävät kotimaista ruokaa suuressa arvossa, ja trendi on korostunut viime vuosien mullistusten aikana. Tuottajalle kiitos -tuotteet ovat tärkeitä niin kuluttajille kuin meille, sillä pääsemme niiden avulla suoraan tukemaan suomalaisen viljelyn kehitystä, Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi toteaa.

Stipendien avulla viljelijöille tarjoutuu uudenlainen mahdollisuus kasvattaa omaa osaamistaan ja saada tukea tuoreille ideoille, jotka vievät koko toimialaa eteenpäin. Jaettavat stipendit ovat suuruudeltaan 3 000–10 000 euroa per hakija, ja stipendejä jaetaan kerran vuodessa vähintään viisi kappaletta.

   - Stipendihaku on tuottanut tähän mennessä paljon uusia, luovia, kaupallisia innovaatioita ja arjen ratkaisuja tiloille. Olemme myös päässeet jakamaan merkittävää tietoa maataloussektorin uusista tuulista. Uudet ideat ovat päässeet myös kuluttajien tietoisuuteen, iloitsee ProAgria Keskusten Liiton yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila.

Uusia innovaatioita tuettava myös vaikeina aikoina

Viime keväänä tuottajalle kiitos -stipendin saajien joukossa oli mm. Mantereen luomukarjatila Lempäälästä, joka hyödynsi 10 000 euron stipendin koulutus- ja neuvontatoimintansa kehittämiseen, jotta voisi auttaa viljelijöitä viljelemään kustannustehokkaasti helposti toteutettavilla menetelmillä. Jouni Rantala Juankoskelta sai 5000 euron stipendin mahdollisuudesta käyttää kuituhamppua aurausviittoina.

   - Kaikkien seitsemän viime kierroksen stipendinsaajan kehityskohteet olivat konkreettisia ja ajan hengessä olevia. Toivomme, että alkutuottajilla riittää intoa myös vaikeiden aikojen keskellä suunnata katsetta rohkeasti tulevaan ja ajatella toimintaansa uudella tavalla. Sitä haluamme stipendien avulla tukea, ideoiden matkaa innovaatioiksi, kertoo Vaasanin liiketoimintajohtaja Minna Cousins.

Vaasan Tuottajalle kiitos -viljelijästipendihaku

Tuottajalle kiitos -stipendiä voi hakea 14.2.–24.3.2023 osoitteessa proagria.fi/viljelijastipendi. Sivustolla voi myös tutustua aiempiin stipendin saajiin ja heidän innovaatioihin: 

Tämän vuoden stipendin saajat valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasanin, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista. Stipendit maksetaan huhtikuussa. Jaettava kokonaissumma on riippuvainen Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden myynnistä.

Vaasan Tuottajalle kiitos -tuotteet ovat

  • Vaasan Ruispalat Tumma Herkku Tuottajalle Kiitos (tuki 5 senttiä)
  • Pirkka Setsuuri (tuki 20 senttiä).

 

Lisätietoja Tuottajalle kiitos -stipendihausta:

Minna Cousins, liiketoimintajohtaja, Vaasan Oy
p. 040 553 4949 tai minna.cousins@vaasan.com

Harri Hovi, päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja, Kesko
p. 050 383 7584 tai harri.hovi@kesko.fi

Suvi Anttila, yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja, ProAgria Keskusten Liitto
p. 040 560 8551 tai suvi.anttila@proagria.fi