Tietoiskuja säilörehusta

Säilörehun laadulla on vaikutusta maidon pitoisuuksiin ja säilörehun lämpeneminen aiheuttaa aina tuotostappioita. Hyvä laatuisella säilörehulla voikin vaikuttaa maidon pitoisuuksiin. 

Katso vinkit happosäilöntäaineen oikeaan annostelutasoon sekä syitä säilörehun lämpenemiseen. Lisäksi tietoiskuissa kerrotaan miten lämpenemisen voi estää ja annetaan avaimet onnistuneeseen murskeviljasäilöntään.

Katso tietoiskut

Kuuntele Eastmanin asiantuntijoiden Sami Saariketun, Risto Välimaan ja Saana Orkolan lyhyet tietoiskut alla olevista aiheista. 

Sivustolla olevat videot avautuvat mikäli olet hyväksynyt sivun evästeet. Voit muokata evästeasetuksiasi sivun alaosasta löytyvistä evästeasetuksista. Voit katsoa tietoiskut myös kuvan alla olevien YouTube-videolinkkien kautta.

1. Eurot talteen viljan säilönnällä

  • Mikä tuote valita murskeviljan säilöntään?
  • Säilöntäaineen hinnan merkitys
  • Pilaantuneen viljan rahallinen merkitys
  • Onnistuneen murskeviljasäilönnän avaimet

Kuuntele YouTubessa »

2. Happosäilöntäaineen oikea annostelutaso

  • Happosäilöntäaineiden annostelu ja tarve / tila
  • Onnistu säilöntäaineen annostelussa
  • Esimerkkitapaus

Kuuntele YouTubessa »

3. Korkealaatuisella säilörehulla paremmat maidon pitoisuudet

  - Säilörehun sokeripitoisuus vaikuttaa syöntiin ja pitoisuuksiin
  - Ammoniakin ja käymishappojen vaikutus maidon rasvapitoisuuteen
 
Kerromme myös milloin rajoittaminen on rakkautta.

Kuuntele YouTubessa »

4. Miksi säilörehu lämpenee ja miten sen voi estää?

  - Rehun lämpeneminen aiheuttaa tuotostappioita
  - Millaisissa tilanteissa rehunlämpenemisongelmia ilmenee?
  - Rehun lämpenemisen estäminen

Kuuntele Youtubessa »