Nautamannekiini-kisan teokset esillä KoneAgriassa

Lantmännen Agro Kauppiaiden karjatilakonsepti starttasi viime keväänä Nautamannekiini-valokuvakilpailun myötä. Erityisesti upeista nauta-aiheisista maalauksistaan tunnettu eläinmaalari Päivi Latvala työsti kisaan osallistuneista valokuvista toinen toistaan upeampia taideteoksia. Nyt kerromme tarinat taulujen takana.


Komia Nisse

Sonni-sarjan voittaja Piittalan Nisse ehti jatkaa sukua alavieskalaisen Hanna Salkolahden kotitilalla Kangasalla seitsemän vuoden ajan. Ensimmäiset Hereford-emot tulivat tilalle 2014, lypsykarjan lähdettyä vuonna 2000.

”Meillä oli iso määrä nautojen laidunnukseen soveltuvia laitumia, ja Herefordit olivat siihen hyvä ratkaisu.”

Taulu valmistui kreivin aikaan, sillä Nissestä oli jouduttu luopumaan jalan telomisen takia kaksi viikkoa ennen taulun luovutusta. Nyt lempeää jättiläistä voi ihailla ja muistella tauluun ikuistettuna jatkossakin. Päivi Latvalan upea maalaus tuo Salkolahdille iloa hetkellä, jolloin sitä aivan erityisesti tarvitaankin.

Toivotamme Hannan perheelle voimia ja parasta mahdollista syksyä!

Kaunis Omakuva

Nimi on joskus enne. Valokuvausta harrastavan Mirva Väisäsen otos Omakuva-nimisestä lehmästä valikoitui keväällä upeiden vaihtoehtojen joukosta lypsykarja-sarjan voittajaksi.

Mirva kuvaa Omakuvaa erittäin lempeäksi ja hyväluonteiseksi lehmäksi, jolla on komean ulkomuotonsa lisäksi hyvät tuotantogeenit. Vanhempiensa kotitilalla Posiolla lypsänyt Omakuvan emä Unikuva ylsi elinikäistuotoksessaan huikeasti yli 150-tonnin tuotostason! Ainoana Unikuvan elossa olevana tyttärenä Omakuvalla on iso rooli viedä Unikuvan geenejä karjassa eteenpäin.

”Oli hienoa voittaa tämä palkinto, vihreä on vielä lempivärini,” Mirva kommentoi tyytyväisenä.

Suloinen Sanelma

Taunolan pientilan hurmaava ja seppelöity Sanelma-vasikka oli kouvolalaisten Hanne ja Mikko Kareisen silmäterä. Sanelman kuva voitti kuvakilpailun vasikka-sarjassa. Lihan suoramyyntiä harjoittavan ja asiakastilaisuuksiakin järjestävän Taunolan pientilan idylli on asiakaskunnalle erityisen tärkeää ja siihen onkin tilalla panostettu.

”Kaikki myyntiin tuleva liha on mennyt aina helposti kaupaksi,” toteavat Mikko ja Hanne tyytyväisinä.

Tilalla on nautojen lisäksi sekä isäntäväen että vierailijoiden iloksi liuta muitakin eläimiä aina aaseista, vuohiin ja lampaisiin. Erityisen tervetulleeksi tilalla kyläilevän tekee hymyilevien omistajien lisäksi perheen huikean kokoinen ja ihastuttava irlanninsusikoira Ilona. Sen suukoilta oli vaikea välttyä taulutoimituksenkaan aikana!


Taulujen luovutus Lantmännen Agrolle tapahtui Okra-maatalousnäyttelyssä ja kauppiaiden uuden karjatilakonseptin vetäjä Kirsi Kause kävi henkilökohtaisesti viemässä taulut eri puolille Suomea.

Lämpimät onnittelut kaikille kolmelle valokuvakilpailun voitosta ja Päivi Latvalan maalaamista tauluista! Taulut ovat kuvina ihasteltavissa myös Tampereen KoneAgriassa 12.-14.10.23 osastollamme A-hallissa. Tervetuloa!


Teksti: Kirsi Kause