Uusi eCerex 600 ilma-avusteinen kylvölannoitin

Multiva esittelee täysin uuden ilma-avusteisen kylvölannoitinmalliston nykyaikaisille ja kehittyville maatiloille. Malliston ensimmäinen julkaistava kone on 6 metrin työleveydellä oleva eCerex 600.

Kylvölannoitin on suunniteltu tarjoamaan suurta kylvökapasiteettia, joustavuutta kylvöön ja edistykselliä ominaisuuksia. Tavoitteena on ollut lisätä kylvötyön tehokkuutta agronomista suorituskykyä unohtamatta. eCerex 600 on oikea valinta kynnettyjen ja kevytmuokattujen maiden kylvöön. Multivan Koneuutuus esitellään KoneAgriassa sekä Agritechnica näyttelyissä. Koneiden toimitukset alkavat vuoden 2024 aikana.

Innovatiivinen säiliörakenne

Multiva eCerex kylvölannoittimen säiliö edustaa uuden aikakauden ajattelua. Kuten muissakin Multiva kylvölannoittimissa pääsäiliö on jaettu kahteen osaan. Lisäksi kone voidaan varustaa kahdella erillisellä lisäsäiliöllä. Kolmas säiliö on integroitu kakkossäiliöön ja neljäs säiliö lisätään koneen eteen. Koneen pääsäiliön kokonaistilavuus on 6500 litraa.

Uusi ja tarkka syöttölaite

eCerex 600 on varustettu kokonaan uudella syöttölaitteella. Vahva ja kulutuskestävä valualumiininen syötin on suunniteltu syöttämään erittäin tarkasti erilaisia kylvösiemenlaatuja eri syöttömäärillä. Siirryttäessä erityyppisiin kylvösiemeniin syöttörullat voidaan nopeasti vaihtaa syöttimen sisälle. Syöttimen huoltaminen ja puhdistaminen on helppoa myös säiliö täynnä syöttimen yläpuolisen sulkuluukun ansiosta, jolla materiaalivirta syöttimelle voidaan katkaista.

eCerex 600 koneen ilmaputkisto on pitkäikäinen, sillä se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Syöttöputkisto on suunniteltu selkeäksi, jotta materiaalivirta on jatkuvaa ja jakauma paras mahdollinen kaikissa olosuhteissa.

Uuden kylvölannoittimen syöttö ja putkistorakenne on suunniteltu siten, että suurien Pohjoismaisten kylvömäärien toteuttaminen on varmaa ja luotettavaa. Suuri syöttökapasiteetti mahdollistaa myös suuremman kylvönopeuden sekä myös luomulannoitteiden luotettavan käytön.

Edistykselliset toiminnallisuudet

Multiva eCerex 600 kylvölannoitinta ohjataan uudella helppokäyttöisellä ja edistyksellisellä SeedPilot Air ISOBUS ohjausjärjestelmällä. SeedPilot Air tukee vakiona täsmäviljelytoiminnallisuuksia kuten paikkakohtaisia kylvömääriä käsittelykartan mukaan kaikille neljälle säiliölle sekä Section Control lohko-ohjausta kahdelle pääsäiliölle kahdeksalla lohkolla.

Ajourien asettaminen on SeedPilot Air ohjausjärjestelmällä erittäin vaivatonta kylvölannoittimen jakajiin kiinnitettyjen flow control venttilien ansiosta. Käyttäjä voi säätää vapaasti ruiskun leveyttä, ajouran leveyttä sekä ajourien raideleveyttä suoraan terminaalista. Lisäksi flow control -järjestelmä toteuttaa lohko-ohjausta ja toimii syöttöputkien tukkovahtina.

Käyttäjän kuormituksen vähentämiseksi eCerex 600 kylvölannoitin on varustettu hydrauliikan sekvenssiohjausautomatiikalla, jonka avulla koneen työlaitteiden ohjaus on keskitetty ja toteutettavissa suoraan SeedPilot Air ohjausjärjestelmästä. Käyttäjä voi säätää työlaitteiden ohjausta mieleisekseen jolloin toiminta päisteellä on nopeaa ja vaivatonta.

Tarkka kylvö kaikissa olosuhteissa

Markkinoilla koeteltu Cerex -vannas on tunnettu kestävyydestään sekä erinomaisesta kylvötarkkuudestaan. Lannoite sijoitetaan vantaan etuosasta kylvövaon pohjalle ja siemen takaosasta hieman lannoitetta matalampaan, mutta kuitenkin hyvään maakosketukseen. Lannoitteen ja siemenen suora kosketus on vähäistä, mutta ravinteet ovat kasvavan oraan lähellä, jolloin alkukehitys on nopeaa.

Tarkka sijoittelu saavutetaan kaikissa olosuhteissa suuren 120 kg vannaspainotuksen ansiosta. Kylvösyvyyttä voidaan säätää vantaan takana olevalla vivulla yksittäisesti jokaisen vantaan osalta. Eri kasveja voidaankin kylvää eri vantaista eri syvyyksiin. Kylvösyvyyden säätö tehdään 5mm portain.

Vantaat on kiinnitetty yksilöllisesti runkoon ja ne voivat seurata maanpinnan muotoja itsenäisesti sulkupyörän kannattelemana. Kylvösyvyys pysyykin erittäin tasaisena koko kylvölannoittimen leveydellä.

Kantava rengastus

Multiva eCerex 600 on varustettu suurilla renkailla, jotka pyörivät luotettavasti pehmeämmilläkin alustoilla. Rengastuksen off-set rakenne estää lauttaamista ja tukoksia. Rengastuksen kantopinta-ala on suuri ja paino jakaantuu laajalle alueelle vähentäen haitallista maanpinnan tiivistymistä erityisesti päisteissä. Kevytvetoiset renkaat yhdessä maata taloudellisesti leikkaavan vantaan kanssa takaavat pienen vetotehon tarpeen ja polttoaineen kulutuksen.

Varusteet käyttöolosuhteiden mukaan

eCerex 600 koneeseen on saatavana kattavasti erilaisia varusteita, joiden avulla kone soveltuu erilaisiin kylvömenetelmiin saumattomasti. Esimerkiksi etupakkerin avulla voidaan tiivistää maata pehmeämmillä maalajeilla ja rikkoa kokkareita raskailla mailla. Saatavana oleva etumuokkain on varustettu suurilla 460mm:n halkaisijalla olevilla kiekoilla. Muokkaimen avulla kylvöalusta voidaan viimeistellä tai kylvömuokkaus voidaan tehdä jopa suoraan sänkimaahan suorakylvössä.

Turvallinen tiellä ja työssä

Multiva eCerex 600 on varustettu vakiona joko hydraulisilla- tai ilmajarruilla. Koneen tiekuljetus on myös turvallista kaltevilla tai kapeilla teillä, koska koneella siirryttäessä tielle voidaan keskimmäiset pyörät nostaa ylös varmistaen jarrullisten pyörien hyvä maakontakti. Kattava valo- ja heijastinvarustus sekä 3 metrin kuljetusleveys lisäävät tiekuljetuksen turvallisuutta entisestään.

Myös käyttäjän turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota. Koneeseen nousu esimerkiksi täytön yhteydessä on vaivatonta ja tehdään koneen etupuolelta, jolloin myös sivulohkot voivat olla ylhäällä täytön yhteydessä. Käyttäjän turvaksi kone on varustettu turvakaiteilla ja selkeillä työtasoilla.