“Hivenen” parempaa satoa

Kiertotalousraaka-aineet herättävät monissa kysymyksen: Onko näistä raaka-aineista mahdollista valmistaa jopa luomuhyväksyttyjä lannoitteita? Vastaus kysymykseen on kyllä. Puhtaus ja laatu ovat kaiken perusta ja tuotteet analysoidaan myös kolmannen osapuolen toimesta.

ZIMACO-PRO -lehtilannoite valmistetaan kierrätetyistä alkaliparistosta, joista saadaan sinkki ja mangaani käyttäen ainutlaatuista patentoitua puhdistusteknologiaa. Kupari lisätään tuotteeseen kierrätetyistä kuparikaapeleista, sekä elektroniikasta.

Sulfaattipohjaisena lannoitteena imeytyminen lehden kautta on tehokasta ja nopeaa, jopa 4x tehokkaampaa, kun suspensiopohjaisilla lannoitteilla. Kelatoinnin ansiosta ravinteet vaikuttavat myös maaperän kautta, jolloin kaikki ruiskutetut ravinteet ovat kasvin käytettävissä.

Kasvun alkuvaiheessa sinkki, mangaani ja kupari vaikuttavat positiivisesti siemenen itämiseen ja juuriston kehittymiseen. ZIMACO-PRO -lehtilannoite sopii myös siementen ravinnepeittaukseen, jolloin kasvun alkuvaiheeseen saadaan annettua mukavasti lisävirtaa, koska ravinneet ovat välittömästi saatavilla. Vahvalla juuristolla kasvi pystyy hyödyntämään paremmin maaperän ravinteet, sekä kosteuden. Ravinnepeittauksessa ZIMACO-PRO ei tahmaa siementä, vaan tekee siitä entistä liukkaampaa, jolloin myös juoksevuus on erinomainen.

Pienellä annostuksilla saadaan vastinetta rahoille suurilla sadonlisillä kaikille kasveille. Erinomainen sekoittuvuus mahdollistaa ruiskutuksen yhtä aikaa kasvinsuojeluaineiden kanssa, jolloin ajokerrat pelloilla vähenevät ja helppokäyttöisyyden ansiosta työaikaakin menee vain muutama lisäminuutti, sillä liuos on ominaisuuksilta hyvin vesimäinen. Ruiskujen ja suodattimien tukkeutumisestakaan ei tarvitse olla huolissaan, sillä ZIMACO-PRO ei sisällä lainkaan kiintoaineita.

ZIMACO-PRO -lehtilannoitteen kelaatinmuodostajaksi on valittu biohajoava IDHA-kelaatinmuodostaja, joka ei keräänny maaperään, vaan biohajoaa alle kuukaudessa. Tämän vuoksi tuote soveltuu erinomaisesti myös luomuviljelyyn.

Katso tuotetiedot →

 

Teksti ja kuvat: Pauliina Mäkelä, Tracegrow