Varmista muovit kesän sadolle

Maatalousmuovien hintakehityksessä ei näy laskua. Varmista saatavuus ajoissa ja turvaa kesän tärkein sato.

Maatalousmuovien, ja erityisesti käärintäkalvojen, hinnoissa on viimeisen vuoden aikana nähty nousua läpi säilöntäkauden. Hintakehitykselle ei ole näköpiirissä käännettä tulevanakaan säilöntäkautena, sillä muovin raaka-ainehinnat pysyttelevät korkealla ja sen saatavuus on heikkoa.

Raaka-ainemarkkinoilla tilausten toimitusajat ovat pitkiä, joten hankintoja on tehty jo pitkälle tulevaan kauteen. Vaikka jossain kohtaa vuotta hinnat lähtisivät laskuun, ei se ehdi vaikuttamaan itse lopputuotteiden hintaan. Kiristynyt tilanne Ukrainassa on nostanut öljyn hintaa, mikä vaikuttaa sekä raaka-aineiden että teollisuuden tuotantokustannuksiin korkean energian hinnan kautta.

Euroopassa osa muovituotteiden (langat, verkot, kalvot) tuottajista on supistanut valikoimaansa merkittävästi. Valikoimaa on rajoitettu, jotta edes päätuotteiden saatavuus olisi turvattu. Etenkin erikoisempien tuotteiden osalta hankinta kannattaakin tehdä jo nyt koko kauden tarpeisiin.

Valitse kustannustehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu

Jos et vielä ole tehnyt tulevan kauden hankintoja, suosittelemme tekemään ne pikimmiten. Tämän hetken markkinatilanteen valossa tulisi tilalla varmistaa vähintään puolet normaalista maatalousmuovien ostomäärästä tulevan kesän sadolle.

Ensimmäisen sadon turvaaminen, niin laadullisesti kuin satotasoltakin, on ensiarvoisen tärkeää kustannusnäkökulmastakin. Tuotevalintojen kautta tilalla on mahdollisuus pienentää paalikohtaista kustannusta.

Ympäristöystävällinen ratkaisu ammattikäyttöön ja nykyaikaiseen käärintään on ohut 21 µm monikerroskalvo RaniWrapXtra 1900 m. Tuotteessa on enemmän metrejä verrattuna perinteiseen 1500 m rullaan, joten yhdestä rullasta saat useampia paaleja, eikä rullia tarvitse vaihtaa yhtä usein. Tuote saatavissa kätevässä 16 rullan EasyPack-lavassa.

Lue lisää RaniWrapXtra-kalvosta

Hyödynnä rahoitusmallimme

Hankintojen rahoittamiseksi tarjoamme asiakkaillemme edullisen Viljelijän Kausirahan. Tällä pystyt hoitamaan lyhytaikaista maksuvalmiutta ja varmistamaan tuotteiden saatavuuden kasvukaudelle 2023.

Lue lisää rahoitusvaihtoehdoistamme

Teksti:
Elli Nummi, tuotepäällikkö
Juho Urkko, myyntijohtaja