Etsimme joukkoomme uusia siementuottajia!

Siementuotanto on kannattava ja kilpailukykyinen tuotantosuunta eteenpäin katsovalle ja lisäkannattavuutta etsivälle maatalousyrittäjälle.  

Siemenviljelystä parempaa kannattavuutta 

Siementuotanto on erinomainen vaihtoehto tilallesi, kun etsit lisäkannattavuutta tavanomaisen viljantuotannon oheen. Siementuotanto ei juurikaan eroa tavallisesta huolellisesta viljelystä ja hyvälaatuisen kauppaviljan tuotannosta, joskin tarkentavat säädökset, kuten hukkakaurattomuus sekä viljelykierto esikasvirajoituksineen, ovat huomioitavia asioita.

Kokemuksemme mukaan hukkakaura on helposti torjuttavissa ja se saadaan myös pysymään poissa nurmikierrolla sekä erikoiskasvitiloilla, joissa käytettävien torjunta-aineiden kirjo on laajempi ja hukkakaura helppo havaita. Tiesitkö, että aloittavalla uudella tilalla sallitaan kaksi hukkakauran tarkkailulohkoa, jotka ovat kunnan hukkakaurarekisterissä?

Yhteispeliä ja jatkuvuutta kasvukausien yli

Siementuotanto on aina pitkäjänteistä toimintaa. Viljelyssä on usein samaa lajiketta kaksi vuotta perättäin samalla lohkolla – lajikkeen ja lajin vaihdon yhteydessä myös muokkaustavan valinnalla on suuri merkitys onnistumiselle.

Uuden lajikkeen elinkaari kestää viidestä kymmeneen vuotta – siementuotannon laajamittaisesta aloituksesta aina uusien lajikkeiden markkinoille tuloon saakka. Siemenviljelyn tuotannonsuunnittelussa huomioidaan tilallesi sopiva viljelykierto ja markkinoiden kysyntänäkymät.

Suunnittelu ja molempia palvelevan ratkaisun löytäminen on ennenkaikkea neuvottelua, keskustelua ja yhteydenpitoa asiantuntijoidemme kanssa. Siementuotanto takaa myös jatkuvuuden ja saat ilmaiseksi hyvän määrän neuvoja sekä eväitä aina tulevan kauden suunnitteluun. 

Uudistunut ja kilpailukykyinen hinnoittelu sadollesi – toimitusajasta riippumatta

Sadon vastaanotosta sovitaan aina lajikekohtaisesti erikseen, mikä asettaa hieman vaatimuksia tilan varastokapasiteetille. Pystymme ottamaan puintiaikaan vastaan vain rajallisen määrän siementä, sillä samaan aikaan syysviljojen kunnostus- ja pakkaustoiminta on usein kiivaimmillaan.

Pakkaamomme sijaitsevat Pöytyällä Vihervakassa sekä Hauholla koetilamme yhteydessä. Riippuen välimatkasta maksamme myös rahtikompensaatiota, jolloin välimatka pakkaamolle ei ole ongelma rahdin pysyessä kohtuullisena.

Sadon toimitettuasi maksamme normaalien maksuehtojemme mukaan ensimmäisen tilityksen, joka on myös sadolle maksettava minimihinta. Myöhemmin maksamme mahdollisen jälkitilityksen, jolla takaamme että kaikki tuottajamme saavat saman, reilun tilityksen toimitushetkestä riippumatta. Hinta määräytyy erikseen seuraamamme, meistä riippumattoman hintakorin mukaisesti. Hintoja seuraamme aina syyskuulta tammikuulle, jolloin lopulliset hinnat voidaan määrittää.

Maksamme myös reilua siemenlisää kaikille vastaanottamillemme esipuhdistetuille toimituskiloille lajista riippuen. Tällä korvaamme aiheutuvan lisätyön sekä mm. kantasiementen hankinnasta aiheutuvat kustannukset. Mahdollisia muita laatulisiä maksamme puhtaasta sadon laadusta ja erikseen sovittuna mm. korkeampien kantasiemenluokkien tuotantopalkkioina.

  • Lantmännen Agron uudistuneet siemenviljelyehdot tekevät siementuotannosta entistä kannattavampaa
  • Parannetut ehdot takaavat siemenillesi kilpailukykyisen hinnan – toimitusajasta riippumatta
  • Saat käyttöösi uusimmat lajikkeet ja kantasiemenet edullisempaan hintaan
  • Rahtihyvityksen ansiosta siementuotannon kannattavuus ei ole tilasi sijainnista kiinni
  • Viljelytarkastuksen yhteydessä saat ilmaista neuvontaa ja opastusta
  • Uusimmat viljelyohjelmamme reseptit ja innovaatiot ovat käytettävissäsi
  • Olemme vakavarainen ja luotettava toimija
  • Ketterä ja tehokas logistiikkamme sekä osaavat siemenpakkaamomme ovat palveluksessasi 

Ole meihin yhteydessä ja aloitetaan suunnittelu