Maittavat Norra-hevosrehut

Salossa asuvan Anu Rannikon hevoset ovat syöneet Norra-rehuja jo vuosia. Hevoshierojana toimivalle Anulle hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi on sydämen asia. Norra-rehuissa hän arvostaa kotimaisuutta, laatua ja maittavuutta.

Kotimaisuus ja laatu ratkaisivat

Mustialasta hevosagrologiksi valmistunut Anu tuntee hevosten tarpeiden lisäksi hyvin myös kotimaisen peltoviljelyn arvon ja erityispiirteet. Suomalaisen maatalouden puhtaus ja turvallinen rehuketju varmistavat Suomessa valmistettavien rehujen korkean laadun.

”Minulle tärkeää on kotimaisuus ja lähiruoka myös eläinten ruokinnassa”, toteaa Anu.

Norra Protein Pure rehu saa rypsivalkuaislähteestään ja muista ominaisuuksistaan kiitosta. ”Olen soijavastainen sen viljelyn kestävyysongelmien takia ja Pure Protein on lisäksi tosi helppokäyttöinen. Sillä saa helposti ruokinnan valkuaisen kohdalleen, kun siinä ei ole mitään ylimääräistä. Se myös maittaa hyvin.”

Norra Prima kivennäisestä Anu kertoo pitävänsä, koska se on niin maittavaa ja sen pelletti on tasalaatuista eikä lajitu säkissä. ”Laatu ja ravintosisältö säilyvät koko säkillisen ajan samana, kun tuote ei jauhaannu. Aiemmalla käyttämälläni kivennäisellä tätä ongelmaa oli sen mureisen olomuodon takia.” Toinen oleellinen seikka liittyy ruokinnan kivennäistasapainoon. ”Norra kivennäinen on suunniteltu suomalaisen heinän oheen, jonka kivennäiskoostumus on maaperän erilaisuuden takia erilainen kuin Euroopassa. Siirryin Norra kivennäiseen sen hyvän Ca:P suhteen takia”.

Pitkä ja laaja kokemus hevosalalta

Valmistuessaan hevosagrologiksi 2007, Anulla oli jo entuudestaan hevoshoitajan tutkinto suoritettuna ja kokemusta oli ennättänyt karttua käytännön hevosenhoidosta sekä ravi että ratsupuolelta. Työskentely eläinlääkäri Kim Sellin apuna ja Tom Erikssonilla Pilvenmäellä sekä Tiina Vähämäellä ja harjoittelu Petri Salmelan tallilla Ruotsissa, tarjosivat vankan pohjan hevosten tarpeiden ymmärtämiseen. Myöhemmin Anu toimikin Axxell Brusabylla ratsupuolen vastaavana ja suoritti samalla ratsastusohjaajan tutkinnon. Tämän jälkeen Ypäjällä suoritettu hevoshieroja-koulutus johdatti hänet uuden äärelle.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Halu hyödyntää omaa osaamista kokonaisvaltaisesti, sai Anun perustamaan hevoshierontapalveluja tarjoavan Costiero Cavallo-yrityksen.

”Työssäni on parasta, kun pystyn kokonaisvaltaisesti auttamaan sekä omistajaa että hevosta näiden ongelmissa”.

Pelkkä hieronta tuo vain hetkellisen avun ja ongelmat palaavat, ellei syitä saada korjatuksi. Siksi Anu mielellään paneutuukin ongelmin syihin eikä hoida vain oireita. ”Yksi tyypillisimmistä oireista on esimerkiksi hevosen vinous. Tällöin on hyvä miettiä sellainen treeni hevoselle, mikä auttaa korjaamaan asiaa. Ratsastuksenohjaajakoulutuksesta ja kokemusta on tässä ollut hyötyä. Monien ongelmien yhteydessä myös managementtia, kengitystä ja ruokintaakin pitää tarkastella, jotta saavutetaan kestäviä tuloksia. Lisäksi kuukausittainen hieronta tukee hevosen terveyttä.”

Kauran tilalle Sankaria

Toistaiseksi oman tilan kaura on riittänyt Norra Pure Proteinin ohella väkirehuksi, mutta nyt alkavat omat kauravarastot hiipumaan. ”Kun kaura loppuu, otan tilalle Sankaria”, Anu toteaa. ”Ja samalla tilaan ADE-vitamiininkin. Kiva, kun sekin on pellettiä, niin annostelu on helppoa ja sen voi hyvin jakaa iltaa varten jo valmiiksi aamulla muiden rehujen päälle”.

Anun tavoitat numerosta 040 573 6081/ Costiero Cavallo.