Mäkkylän Ratsutilalla rotat torjutaan turvallisesti Storm Ultra Securella

Ylöjärveläisen ratsutilan yrittäjä Sofia Järvenpää havahtui rottaongelmaan tallissa aloitellessaan yritystoimintaansa. Torjuntatoimiin oli ryhdyttävä välittömästi. 

Jo eläinsuojelulainsäädäntö velvoittaa tarttuvien tautien riskin vuoksi huolehtimaan jyrsijöiden torjunnasta eläinsuojissa. Tallivuokralainen Eija Kaski ryhtyi Sofian avuksi torjuntatoimiin. He saivat Nokian Lantmännen Agrosta hyvät vinkit ja neuvot rottien häätöön. Käyttöön otettiin Storm Ultra Secure. Torjuntakampanja tallissa kesti noin 3 kk ja ongelmasta päästiin täydellisesti; yhtään rottaa ei ole tontilla tämän jälkeen näkynyt.

Storm Ultra Securea kului vain kolme pakkausta.

- Vaikeinta oli alussa hävittää vanhat ja kokeneet tallirotat. Kun hoksasimme naamioida syöttilaatikot rottien kulkureiteille ja poistaa ihmisen haju niistä kippaamalla likaista turvetta päälle, alkoi Storm Ultraa kulua ja nuoremmatkin yksilöt uskaltautuivat syötille. Syöttilaatikot olivat ehdottomia, sillä hevosten lisäksi tallissa asustaa tallikissa Ransu sekä vierailee useita koiria. Valitsimme Storm Ultra Securen syötiksi, sillä kiinteät syöttiblokit eivät kulkeudu rottien kuljettamina yhtä helposti, kuin syöttipussit, joiden sisältämä kaura voisi väärässä paikassa houkuttaa myös hevosia, Eija kertoo.

Jatkossa rottaongelmaa ei Mäkkylän Ratsutilalla päästetä enää muodostumaan, vaan rotat torjutaan aina tarvittaessa Storm Ultra Securella.

- Ihanaa tulla talliin mihin vuorokauden aikaan tahansa, kun ei nurkissa rapise!, Sofia ja Eija toteavat.