Ohjaa lannoitus oikeisiin paikkoihin CropSAT-palvelulla

Lantmännen panostaa vahvasti kestävään viljelyyn ja yksi tarjoamistamme työkaluista on CropSAT-täsmälannoituspalvelu.

Vaikka lohko saattaisi näyttää päällisin puolin tasaiselta, kehittyneellä tekniikalla kasvustosta kuitenkin löytyy selviä eroja.

 

CropSAT-palvelu toimii satelliittien avulla, joten et tarvitse kalliita investointeja palvelun käytön aloittamiseksi. Tietokoneella luodaan kartta, joka perustuu em. satelliittien tuottamaan dataan. Peltolohkot kuvataan päivän-kahden välein, joten käytettävissä on yleensä varsin tuore kasvustokartta. Toisinaan pilvisyys haittaa kuvantamista, jonka johdosta kuvausväli voi olla ajoittain harvempi.

Kokeile CropSAT-palvelua

Palvelu on maksuton, ja voit kokeilla sitä rekisteröitymättä. Rekisteröityminen toki mahdollistaa karttojen tallennuksen ja helpottaa palvelun käyttöä jatkossa.

Palvelusta saat luotua joko lohkokohtaiset tai aluekohtaiset kartat. Lisäksi käytössä on yleisimmät karttaformaatit ja palvelut, joista saat levityskartan myös lannoitteenlevittimellesi.

Mikäli käytössä ei ole täsmälannoitusta, voi karttaa kuitenkin tarkastella informatiivisena työkaluna – missä kasvusto on vahva ja kasvupotentiaali suuri, missä heikko, millaisia vaihteluita löytyy lohkon sisältä. 

Tutustu palveluun osoitteessa www.cropsat.fi