ThermoSeed-tuotantolinja rakentuu vauhdilla

Vihervakan tuotantolaitoksella Pöytyällä rakentuu Suomen ensimmäinen ThermoSeed-tuotantolinja. ThermoSeed siemenen tuotanto alkaa alkusyksystä, joten sitä saadaan kevään 2022 kylvöille.

ThermoSeed on merkittävä investointi, sillä teknologia tuo huomattavasti lisäarvoa, tuottavuutta ja kestävyyttä suomalaiselle maataloudelle. Rakennustyöt Pöytyällä ovat edenneet suunnitelmien mukaan. 

– Tuotantotilan muutostyöt on saatu lähes valmiiksi. Kylmä varastohalli on muutettu lämpimäksi tuotantotilaksi. Pakkauslinjojen, kuljettimien ja elevaattorien asennus aloitettiin maaliskuussa. Kesäajan käyttöönoton ja testien jälkeen varsinaiseen tuotantokäyttöön päästään elo-syyskuun vaihteessa uuden sadon siemenviljan myötä, kertoo Vihervakan toimitusjohtaja Heikki Lehtimäki

Tällä investoinnilla pystymme vähentämään kemiallisten peittausaineiden käyttöä merkittävästi. 

– ThermoSeed-käsitelty siemen on käyttäjäystävällisempää ja myös luonnon kuormitus pienempää. Siemen on puhdasta, itämislepo on takuulla murtunut, joten perusta hyvän kasvuston ja sadon rakentumiselle on luotu, hehkuttaa Lantmännen Agron myyntijohtaja Juho Urkko.

ThermoSeed-käsittelyn hinta on samaa luokkaa nykyisellään käytössä olevien peittausaineiden kanssa. Säästöä puolestaan kertyy helposti, sillä ylimääräiset siemenerät voi hävittää muun kauppaviljan mukana. 

Projektin etenemisestä voit seurata sosiaalisen median kanavissamme.