ThermoSeed-menetelmä palkittu eurooppalaisella innovaatiopalkinnolla

Lantmännen ja ThermoSeed-menetelmä on palkittu eurooppalaisella osuuskuntien innovaatiopalkinnolla ympäristöystävällisten innovaatioiden, biodiversiteetin ja luonnonvarojen sarjassa. ThermoSeed-tuotantomenetelmän on todistettu olevan innovatiivinen, tehokas ja ympäristöystävällinen. Tehokkuudessa menetelmä on täysin vertailukelpoinen markkinoilla olevien kemiallisten ratkaisujen rinnalla, minkä lisäksi se on myös hyväksytty luomutuotannossa.

Copa Cocegan järjestämään innovaatiokilpailuun osallistui yli 100 osuuskuntaa maatalouden ja metsätalouden piiristä. ThermoSeed-menetelmän kehittäjä Kenneth Alness on tunnustuksesta varsin otettu – ”Tämä osoittaa, että vuosien työ on mennyt oikeaan suuntaan. Sidosryhmien sekä omistajan tuki on ollut elintärkeää näiden vuosien aikana”, kertoo Alness.

ThermoSeed-menetelmälle on myös vahva globaali kysyntä. Lantmännenin Ruotsiin valmistuva kolmas tuotantolaitos kasvattaa kapasiteettia vastaamaan Ruotsin markkinoiden kysyntää. Kaksi muuta viime vuoden investointia sijoittuvat Sveitsiin Fenacolle sekä Suomeen Vihervakkaan. Vihervakkaan rakenteilla oleva ThermoSeed-laitos aloittaa toimintansa syksyllä 2021.

Lisätietoja aiheesta:
Juho Urkko
juho.urkko@lantmannen.com
myyntijohtaja
Lantmännen Agro