Tervetuloa Ilmasto & Luonto -ohjelman julkistuswebinaariin!

Ilmasto & Luonto -viljelyohjelma muuttaa suomalaista rukiin viljelyä entistä kestävämmäksi: Miltä näyttää tulevaisuuden viljely ja mikä on ruoan arvoketjun merkitys tulevaisuudessa?

Lantmännen-yritykset Vaasan, Lantmännen Agro, Lantmännen Unibake ja Lantmännen Cerealia ovat yhdistäneet voimansa kehittääkseen entistä kestävämmän tavan viljellä ruista.

Ilmasto & Luonto on Lantmännenin tulevaisuuden viljelyn ohjelma, jossa toteutetaan konkreettisia toimenpiteitä pellolla ja sitoudutaan yhdessä koko arvoketjun kanssa kestävään ruoantuotantoon.

Ohjelma käynnistyy yhteistyössä sopimusviljelijöiden kanssa ja muuttaa rukiin viljelyä jo tulevan satokauden myötä. Ilmasto & Luonto -ohjelman avulla sopimusviljelijät pienentävät tilansa ilmastovaikutuksia ja edistävät luonnon monimuotoisuutta, ja samalla suomalaisen ruisleivän hiilijalanjälki pienenee.

Ilmasto & Luonto -ohjelman julkistuswebinaari järjestetään keskiviikkona 8.9.2021 klo 9.00-10.30. Olet lämpimästi tervetullut tilaisuuteemme!

Ilmoittaudu mukaan
Webinaarilinkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse edellisenä päivänä

Mikäli et jostain syystä pääse ilmoittautumaan linkin kautta, voit myös laittaa yhteystietosi sähköpostitse osoitteeseen tapahtumat@vaasan.com

OHJELMA

Julkistuksen yhteydessä kuulemme monipuolisesti näkökulmia ja ajatuksia kestävästi tuotetusta ruoasta ja tulevaisuuden viljelystä halki ruoantuotantoketjun. Tilaisuuden juontaa Anna Perho.

9.00 Tilaisuuden avaus ja Ilmasto & Luonto -viljelyohjelman esittely
Thomas Isaksson, Antti Snellman, Tuomas Mantere & Mikko Savinko

9.10 Arvot ja teot - kuinka vastuullisuuspuhe muuttuu teoiksi yrityksissä ja ostoskorissa -paneelikeskustelu
Mihin suomalainen kuluttaja on valmis ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden hyväksi? Mitkä arvot ohjaavat ruoantuotantoa, entä mitkä elintarviketeollisuutta, kauppaa ja kuluttajaa?

Keskustelijoina mm. viljelijä Mikko Mäki-Latvala, Liemessä-ruokablogin perustaja ja ruokavaikuttaja Jenni Häyrinen, Inspirans Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Ekman, sekä Vaasan Oy:n toimitusjohtaja Thomas Isaksson.

9.40 Mistä Ilmasto & Luonto -ohjelmassa on kyse?
Antti Snellman, Lantmännen Agro

9.50 Tulevaisuuden viljely -keskustelu
Millaista on tulevaisuuden viljely? Millaisia konkreettisia tuloksia voidaan odottaa? Miten viljelytapojen muutos vaikuttaa ruoan tuotantoketjuun?

Keskustelijat:
Reijo Karhinen, vuorineuvos ja Yhteisen ruokapöydän puheenjohtaja
Anu Kaukovirta, Luken tuotantojärjestelmät-yksikön johtaja

10:10 Perhon roast: Ilmasto & Luonto -viljelyohjelman toteuttajat tentattavana
Thomas Isaksson, Antti Snellman, Tuomas Mantere & Mikko Savinko

Tervetuloa mukaan!

Terveisin,

Antti Snellman, toimitusjohtaja, Lantmännen Agro

Thomas Isaksson, toimitusjohtaja, Vaasan

Mikko Savinko, toimitusjohtaja, Lantmännen Cerealia

Tuomas Mantere, toimitusjohtaja, Lantmännen Unibake