Viljakauppaa suurella sydämellä

Lantmännen Agrossa viljakauppa perustuu vahvaan paikalliseen asiantuntemukseen kymmenien paikallisten kauppiaiden kautta läpi Suomen.

Lantmännen Agron koetilan koeruutuja. Hauholla viljakokeiden määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

Lantmännen pystyy tarjoamaan parhaan alueellisen viljakaupan tietämyksen ja tuntemuksen viljelijöille ja samalla maksamaan kilpailukykyisen hinnan tuotetusta viljasta. Pitkäaikaiset ja luottamukseen perustuvat asiakassuhteet ovat ketjun toiminnan kulmakiviä viljakaupassamme.

Lantmännen Agrolla on kaksi omaa naudanrehutehdasta, Kouvolassa ja Ylivieskassa. Rehutehtaiden viljan hankinta hoidetaan kokonaan Lantmännen Agron kautta. Rehutehtaille otetaan vastaan rehuviljoja. Toimitamme rehuviljoja myös useille muille rehualan toimijoille.

Myllylaatuisten viljojen osalta meillä on pitkäaikaset toimitussuhteet kotimaiseen teollisuuteen. Vaasan ruispalat on hyvä pellolta pöytään -esimerkki yrityksemme sisältä. Vientimme kohdistuu pääosin Euroopan myllyjen tarpeisiin. Pohjoisen valoisassa yössä kasvanut kaura on viennissä arvostettu hittituote, jolla on edelleen kasvava kysyntä. Kotimaisen viljan arvostuksen parantamiseksi teemme jatkuvasti määrätietoista työtä. Arvostuksen nousu näkyy selvästi myös viljelijän tilipussissa. Satovuosi 2019 oli hyvän sadon vuosi niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Tämä mahdollisti viljojen merkittävän viennin, ja laivoja onkin lähtenyt Lantmännen Agrolta ennätysmäärä.

Viljan vastaanottovarastot lähellä tuottajaa

Laaja ja kattava varastointiverkosto on Lantmännen Agron tarjoama etu viljelijälle. Otamme viljaa vastaan kaikissa Suomen Viljavan vastaanottopisteissä ja niiden lisäksi muutamissa yksityisissä pisteissä. Aloitamme kauran vastaanoton uudessa vastaanottopisteessä Taalintehtaalla syyskuun alussa. 

Vastaanottoverkostolla tuomme paikallista etua alueen viljelijöille ja palvelemme heitä sitä kautta entistä kustannustehokkaammin. Oman toimintamme kehittämisellä tuemme viljantuottajien ansaintamahdollisuuksia sekä varmistamme viljojen liikkumisen markkinoilla kaikissa markkinatilanteissa.
Lantmännen Agrolla on tarjota laaja sopimusvalikoima viljakauppaan. Viljan hinta määräytyy kansainvälisissä viljapörsseissä. Hintojen muutokset seuraavat kysynnän ja tarjonnan vaihteluita. Sadon myynnin jaksottaminen pitkin vuotta tasaa muutosten vaikutusta.

Lantmännen Agron viljakaupan työkaluista löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin tilanteisiin. Meidän sopimusvaihtoehdoillamme sinun ei tarvitse valita jaatko riskin vai teetkö päätöksen tässä hetkessä.

Voit tehdä kaupat sinulle parhaiten sopivalla tavalla ja voit kiinnittää hinnat pitkällä tai lyhyellä tähtäimellä tai sekä että. Lue lisää sopimusmalleista.

Mitä uutta Lantmännen Agron koetilalla on tehty kasvukautena 2020?

Lantmännen Agro Koetila Hauholla on tehnyt töitä parempien lajikkeiden ja luotettavien kasvinsuojeluratkaisujen puolesta jo vuodesta 1963. Viljelijän menestyminen ja luotettavuus tekemisessä ovat Hauholla ratkaisevan tärkeässä asemassa.

Kokeiden määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina, se on yksi osoitus siitä, että Lantmännen Agro haluaa panostaa tutkimustoimintaan ja myydä tuotteita, joiden laadun takana voi seistä. Viime vuosina erilaisten biologisten kasvinsuojeluaineratkaisujen tutkimus on selvästi lisääntynyt, toisaalta myös ”perinteisten” kasvinsuojeluaineiden kokeissa on nähty tehojen parantumista.

Uusia testattuja viljalajikkeita

Suomen viljellyin, talvenkestävä ja satoisa syysvehnälajike, Ceylon saa kovan haastajan uudesta Igloosta. Igloo on testattu monena vuonna Hauholla ja se on virallisissa lajikekokeissa vertailtavana muihin lajikkeisiin nähden. Tänä vuonna myös maatilan puolella aloitettiin Igloon siementuotanto, joten ehkä jo ensi syksynä kannattaa kysellä paikallisesta kaupasta tilannetta.

Monitahoiset ohrat Birk ja Bredo ovat vauhdilla tulossa ohran siemenmarkkinoille. Näistä saadaan sekä aikaisempaan että myöhäiseen suuntaan uusia satoisia vaihtoehtoja. Molemmat ovat norjalaisen jalostustyön tuloksena syntyneitä, Birkin erityispiirteenä voisi mainita sen jyväkoon ja sadon laadun erinomaisuuden. Bredon korrenlujuus on erinomainen myös korkeammilla lannoitustasoilla ja satoa on mitattu Hauhon kokeissa useaan kertaan yli 10 t/ha. Lue lisää Hauhon koetilan kuulumisia.