Metsätöihin BMF:n koneilla!

Lantmännen Agro aloitti yhteistyön BMF-metsäkoneita valmistavan OÜ Lisakon kanssa viime kesänä. Virolaisyritys on yksi Euroopan suurimmista metsäkuormainten ja -kärryjen valmistajista.

Kohtaamiset kannattavat – puolin ja toisin. Parisen vuotta sitten vientipäällikkö Margus Kerm oli esittelemässä BMF-metsäkoneita FinnMETKO-messuilla, jotka ovat Suomen suurin raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely. Kerm kohtasi tapahtumassa Lantmännen Agron tuotepäällikön Ilari Pesolan ja yhteistyö sinetöitiin alkuun.

Tositoimiin ryhdyttiin viime vuoden kesällä. Tällä hetkellä Lantmännenin valikoimassa on 13 eri perävaunua ja kahdeksan erikokoista kuormainta, joiden avulla asiakkaat voivat koota omiin tarpeisiinsa parhaiten sopivan yhdistelmän. Eri käyttötarkoituksiin on lisäksi neljä valmiiksi suunniteltua, hyvin yhteensopivaa kuormainvaunupakettia.

Oikea ratkaisu erilaisiin asiakastarpeisiin

Lisako perustettiin liki 20 vuotta sitten, mutta sittemmin yritys erikoistui metsäperävaunujen ja kuormainten tuotantoon. Nykyisin koneita myydään maailmanlaajuisesti omalla BMF-tuotemerkillä. Kirjainyhdistelmä viittaa Baltic Machine Factory’in.

‒ Valmistamme vuodessa yli tuhat metsäperävaunua kuormaimineen, mikä tekee meistä yhden isoimmista valmistajista Euroopassa. Myös mallistomme on Euroopan suurimpia. Pystymme tarjoamaan parhaimman ratkaisun niin metsänhoidon harrastajalle kuin ammattimaiselle metsämiehelle, kertoo Kerm.

Vientipäällikön mukaan nykypäivänä tärkeää on juuri ratkaisujen tarjoaminen. Yrityksessä työskentelee muun muassa neljä insinööri-designeria, jotka kehittävät, testaavat ja täydentävät tuotevalikoimaa.

‒ Yksi esimerkki on tänä vuonna markkinoille tullut 18 HD/800 HD, joka on yksi jämerämmistä, traktorin kanssa käytettävistä metsäperävaunu- ja kuormainyhdistelmistä.

Laatua nykyaikaisilla laitteilla

Lisakolla on uudet ja nykyaikaisesti varustetut tuotanto- ja toimitilat Viron Rakveressä. Työntekijöitä on kuutisenkymmentä ja tuotantotiloja yli 7 000 neliötä.

‒ Jotta pystymme tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita, olemme vuosittain investoineet nykyaikaisiin laitteisiin, muun muassa erilaisiin CNC-koneisiin ja jauhemaalilinjastoon sekä laserleikkaukseen ja robottihitsaukseen. Modernien laitteiden ansiosta voimme valmistaa myös lisävarusteita tuotteisiimme.

Kermin mukaan materiaalina käytetään pääasiassa SSAB:n terästä. BMF on mukana myös teräsyhtiön sertifikaattiohjelmissa, joten tuotteissa voidaan käyttää laadun takeena My Inner Strenx ja Hardox In My Body -logoja.

OÜ Lisakon BMF-metsäperävaunuja ja -kuormaimia myydään maailmanlaajuisesti.

Suomi on tärkeä markkina-alue

Kerm toteaa, että BMF:n ensimmäinen Suomen vuosi on ollut menestyksekäs.

‒ Lantmännen Agro löytyy Suomen joka kolkasta, joten asiakkaatkin ovat lähellä. Uskoisin, että kauppaketju on tyytyväinen BMF:n laajaan tuoteportfolioon, jonka ansiosta pystymme täyttämään asiakkaiden tarpeet ja toiveet.

Bonuksena on sekin, että itsenäisten yrittäjien huoltoverkosto on kattava.

‒ Suomessa metsää riittää ja siksi maan markkinat on meillekin erittäin tärkeät. Suomessa olemme toimineet tavalla jos toisella jo kymmenen vuotta, mutta Lantmännen Agron kautta tavoitamme asiakkaita laajasti.

Kermin mukaan yrityksen tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat omien tuotteiden täydentäminen ja malliston laajentaminen.

‒ Tämänvuotisilla FinnMETKO-messuilla aiomme esitellä muutamia uutuuksia, mutta jääkööt ne vielä salaisuudeksi.