Lannoitteiden hinnat laskivat reippaasti

Lannoitekausi 2019–2020 päättyi kesäkuussa 2020. Euroopassa joissain maissa syysviljojen sadonkorjuu alkoi jo kesällä, ja ennen varsinaista sadonkorjuun huippua lannoitekauppaa pyritään tekemään niin paljon kuin mahdollista. Tämä asettaa hintatason Euroopan tasolla. Suomessa perinteisesti lannoitekauppa alkaa juhannuksen jälkeen.

 

Edelliskautta leimasi keskimääräistä korkeampi avaushintataso ja talvella 2019–2020 oli hyvin maltillinen hintojen nousu. Kesällä 2020 Euroopan niin sanotut listahinnat laskivat hieman, mutta toteutuneiden kauppojen hintataso oli jopa 40€ alhaisempi kuin edelliskautena. Toisaalta, myös ensimmäisiä hinnannousuja on havaittiin joissain maissa. Tämä ennakoi siis myös Suomessa paluuta vuosien 2017 ja 2018 avaushintojen tasolle. Lannoite onkin tällöin suhteellisesti edullisempaa.

Lannoitteiden hintakehitys on ollut vuosi vuodelta nousevaa. Nousu on ollut keskimäärin noin 15%, joinakin vuosina hintakehitys on ollut enemmän ja toisina vähemmän. Kuluneen 10 vuoden tarkastelujakson aikana lannoitteen hinta on joka vuosi noussut, ja edullisin ajankohta on ollut hankkia lannoitteet heinäkuussa. Yksittäisten tuotteiden osalta joitain poikkeuksia voi olla, mutta koko lannoitekauppaa tarkasteltuna yhtenäkään vuonna hinnat eivät ole laskeneet. Tässä voikin saada rahoilleen kohtalaisen korkotuoton! Aikainen toimitus ei myöskään tarkoita aikaista maksua. Meiltä saat kätevästi Viljelijän kausirahan jolla saat eräpäivän laskukohtaisesti vaikka vuoden loppuun tai muuhun haluamaasi ajankohtaan.

Meiltä lannoitteet kaikkiin tarpeisiin

Lannoitevalikoimastamme löydät kattavat ratkaisut karjatiloille ja korkeamman P- ja K -pitoisuuksien tarpeisiin, kuten YaraMila Y25 ja typpituotteista YaraMila NK2. Sen sijaan etelän viljatiloille sopii erinomaisesti YaraBela AXAN, joka korvaa käytännössä täysin YaraBela Suomensalpietarin niin kylvölannoitteena kuin pintalevityksenäkin, ellei seleenille ole erityistä tarvetta. Mangaaniköyhille alueille taas olemme tuoneet valikoimaan Yara N26 S Mn hivenpitoisen lannoitteen, jolla mangaania saadaan jo kylvölannoituksessa suuri määrä.