Koetilan kuvakatsaus kuluneeseen kauteen

Näin ennen joulua ja koronatilanteen kiristyessä on virkistävää katsoa viime kesäisiä kuvia ja huomata, mitä kaikkea onkaan tehty. Toivottavasti tilanne koronan osalta lähtee pian helpottamaan, mutta tähän hetkeen muutamia toivottavasti piristäviä kuvia koetilan viime kesästä.

Anni Mediafarmin kuvauksissa kesäkuussa, Anni sopii hienosti kameran eteen!

Kaikki ei aina mene, ”kuin Strömssössä”, rankemman sadekuuron jälkeen oja tulvi, onneksi vain tuntien ajan, pellolle asti. Tämä saatiin pumpulla hoidettua, mutta koeruutujen lähellä tällainen näky nostaa tutkijan verenpaineet hetkeksi huikeisiin lukemiin…

Joskus täytyy havaintoja yrittää tehdä viimeiseen saakka, heinäkuussa koeruuduilla, kun ukkoskuuro jylisi jo turhankin lähellä. Pitihän sitä kuvata ja piti toki jäädä kuvaamaan ruutuja vielä, kun tuuli alkoi jo puhaltaa (seuraavassa kuvassa). Kuvien ottamisen jälkeen olikin jo melko kiire autolle puhelinta ja muistiinpanoja suojaten.

Nurmien vihreys on parasta väriterapiaa! Timotei on kaunis näky, kun se tulee tähkälle ja kun kesä on samaan aikaan parhaimmillaan, tällä kasvilla täytyy olla jotain älykkyyttä asiassa. Kasvien älykkyyttä muuten maailmalla jo tutkitaankin, ehkä timoteista puhutaan vielä joskus tulevaisuudessa kasvimaailman Einsteinina. Älykkyys timoteilla näkyy myös sen nerokkaassa, talvenkestävyyttä parantavassa tyvisipulissa, ei siis ihme, että se on valloittanut Suomen nurmialan.

Tässä toinen kuvausaihe, timotein ohella, johon ei kyllästy, mutta joita tulee harvemmin julkaistua: loppukesällä puna-apilan lehdillä voi nähdä aikaisin aamulla ihania kastepisaroita! Tämän kauniimpaa ei juuri löydy, luonnon omat timantit. 😊

Artikkelin kirjoittaja

Milla Välisalo

tutkimuspäällikkö

Olen koulutukseltani kasvinviljely-agronomi ja toiminut koetilalla tutkijana ja sittemmin myös tutkimuspäällikkönä vuodesta 2013, ensin kasvinsuojeluaineiden testauksessa ja nykyään lajiketutkimukseen keskittyen. Kaikki viljelykasvit ja niihin liittyvä kiinnostaa valtavasti ja on lähellä sydäntä, mutta erityisesti hurmaannun nurmikasveista.

More information