Kestävää tuottavuutta laadukkailla rehuilla

Lehmien hyvä terveys, korkea tuotos sekä ympäristövaikutusten pienentäminen ohjaavat Lantmännen Agron rehujen kehitystä.

Osaava management sekä optimaalinen ruokinta mahdollistaa korkean maitotuotoksen. Kannialan tilalla on käytössä Lantmännen Agron rehut ja ruokintasuunnitelmat, asiakkuusvastaavana Oskari Jakovleff.

Tieteellisiin tutkimuksiin perustuvat ruokinta­innovaatiot saadaan eläinten käyttöön rehutuotteidemme kautta. Maitoalalla on jo nähty muutosten tuulet. Karjakoko kasvaa edelleen, tuotos nousee, parsinavetoista on jo pitkälti siirrytty pihattoihin ja robottilypsyyn, myös seosrehuruokinta yleistyy.

Muutokset ovat vaikuttaneet myös rehujemme tuotekehitykseen, jonka lähtökohtana ovat eläinten ja ympäristön hyvinvointi, puhtaat ja turvalliset elintarvikkeet sekä tuotannon tehokkuus ja kannattavuus.

Tutkittua tietoa rehujen kehityksen tueksi

Lehmien tuotospotentiaalin kohotessa ravitsemukselliset vaatimukset kasvavat. Lantmännen Agro panostaa tutkimuksiin, joissa pyritään tarkentamaan eläinten ravitsemuksellisia tarpeita. Tutkimuksen kohteena on myös erilaisten rehujen ja ravintoaineiden vaikutus tuotokseen, maidon koostumukseen, ympäristöpäästöihin, eläinten terveyteen ja hedelmällisyyteen.

Yhteistyökumppaneinamme toimivat muun muassa LUKE, Helsingin yliopisto, eräät kansainväliset tutkimuslaitokset, Lantmännenin oma 400 lehmän koetila Ruotsissa sekä käytännön tilat kotimaassa.

Maiturilla on lypsetty lukuisia suomenennätyksiä

Maituri syntyi jo yli 30 vuotta sitten. Maituri on kasvanut ja kehittynyt eläimen tarpeiden, ympäristön ja kuluttajien vaatimusten sekä tilarakenteen muuttumisen mukana. Maituri on lypsättänyt lukuisia satatonnareita ja ennätystuloksia. Suomalaislehmät ovat saaneet vuosien saatossa kaikki uusimmat ruokinnan innovaatiot Maiturin kautta.

Tuotostason kohotessa syntyi ensin Maituri 10 000 ja myöhemmin Maituri 12 000. Lypsyrobottien rantautuessa Suomeen vuonna 2000 kehitettiin Maituri Robo. Ympäristöpäästöjä pienentämään kehitettiin Maituri Hero. Uusimpana tulokkaana on Maituri 14 000 -sarja, joka kohottaa maidon pitoisuuksia tuotoksen nousun ohella.

Patentoitu Benemilk-rehusarja kehitettiin vuonna 2011 kohottamaan maidon rasvapitoisuutta. Tästä sai alkunsa pitoisuusrehujen konsepti, johon kuuluu tuotteita myös edullisesta Opti-sarjasta.

Hieho 24 -ohjelma tähtää tehokkaaseen uudistuseläinten kasvatukseen vastasyntyneestä vasikasta lypsylehmäksi. Kasvavien eläinten Herkku-rehuista löytyy täsmätuote kuhunkin kasvuvaiheeseen.

Melli-kivennäiset tuotiin markkinoille lähes 35 vuotta sitten. Suomen tunnetuin kivennäissarja on vuosien varrella uudistunut ja kehittynyt vastaamaan entistä paremmin eläinten ja laajentuvien tilojen tarpeita. Melleistä löytyy sopiva tuote parsinavetan ja erillisruokinnan lisäksi pihattoon sekä appeeseen.

Ylivieskan rehutehtaalla valmistetaan pääasiassa naudan ja porojen rehuja.

Rehut valmistetaan Ylivieskassa ja Kouvolassa

Lantmännen Feedin sulauduttua osaksi Lantmännen Agroa rehujen valmistus jatkuu ennallaan Ylivieskan ja Kouvolan rehutehtailla. Ylivieskassa valmistetaan naudan ja porojen rehuja, ja ne toimitetaan pääasiassa Vaasa–Joensuu-linjan pohjoispuolelle.

Kaikki kivennäiset, hevos-, lammas- ja riistarehut sekä rehujen säkitykset tehdään Kaipiaisissa, ja toimitusalue on koko Suomi. Luomurehut valmistetaan Lantmännenin Holmsundin tehtaalla Ruotsissa.
Tuotannosta vastaa tuotantopäällikön johdolla yhteensä noin 25 rehunvalmistuksen ammattilaista. Rehut kuljetetaan asiakkaille tuttujen ja turvallisten sopimusautoilijoiden kyydissä, vain Feed-sana auton kyljessä vaihtui Agroon.

Rehumyynnin ammattilaiset palveluksessasi

  • Lantmännen Agron toiminnan ytimessä on osaava henkilöstömme kautta maan. Rehuja saa myös Lantmännen Agro kaupoista, mutta rehumyynnin perusta on suoraan asiakkaita palveleva alueellinen myyntiorganisaatio, jossa on 18 eri alueilla toimivaa asiakkuusvastaavaa. Asiakkuusvastaavien vahvuus on lehmien ruokinnan erityisosaaminen.

  • Asiakkuusvastaavilla on käytössään MaituriMenu-ruokinnansuunnitteluohjelma sekä laadukas tuotevalikoima. Lisäksi tarjoamme Tuotostutka-palvelua, jolla pystytään yhdistämään entistä paremmin tuotos- ja ruokintatiedot tuotannon kehittämiseksi. Nämä yhdessä tilakäyntien kanssa luovat vahvan yhteistyön pohjan sekä mahdollisuuden tarjota optimaaliset ruokinnalliset ratkaisut oman tilan tarpeisiin ja eri tuotannon vaiheisiin. Hyödynnä asiakkuusvastaavien osaaminen sekä tuotekehityksemme asiantuntijapalvelut. Suunnitellaan yhdessä tilallesi sopivimmat ruokintaratkaisut.

Oman asiakkuusvastaavasi löydät täältä!