Asiantuntevaa viljakauppaa

Lantmännen Agro on merkittävä toimija niin myllylaatuisten kuin rehulaatuisten viljojen markkinassa. Ostamme ja myymme viljaa paikallisen kauppiasverkostomme kautta.

Viljakauppamme perustuu vahvaan alueelliseen asiantuntemukseen. Laajalla vastaanottoverkostolla tuomme paikallista etua alueen viljelijöille ja palvelemme heitä kustannustehokkaasti. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja näin tuemme viljantuottajien ansaintamahdollisuuksia sekä varmistamme viljojen liikkumisen markkinoilla kaikissa markkinatilanteissa.

Tarjoamme parhaan alueellisen viljakaupan tietämyksen ja tuntemuksen viljelijöille. Pitkäaikaiset ja luottamukseen perustuvat asiakassuhteet ovatkin ketjun toiminnan kulmakiviä viljakaupassamme.

Riskin hajauttaminen on tärkeää

Viljan hinta määräytyy kansainvälisissä viljapörsseissä, ja hintojen muutokset seuraavat kysynnän ja tarjonnan vaihteluita. Viljan ja öljykasvien markkina elää jatkuvasti ylös ja alas. Kuinka paljon ja milloin – sitä on haastavaa ennustaa, vaikka seuraisi markkinaa herkeämättä.

Raaka-ainemarkkinassa toimiminen on ihan yhtä riskialtista tai kannattavaa kuin osakemarkkinoillakin, mutta myös hyvä tapa hajauttaa riskiä. Myös sadon myynnin jaksottaminen pitkin vuotta tasaa muutosten vaikutusta.

Palvelua viljan myyntiin sekä ostoon

Jos haluat myydä meille viljaa, ota yhteys lähimpään Lantmännen Agro -kauppiaaseen. Lantmännen Agro -kauppiaat palvelevat luonnollisesti myös tiloja, joilla on tarve ostaa viljaa rehustusta varten, ja pystymme välittämään viljaa myös vilja-Suomesta Karja-alueelle.

Viljakaupankin toimintaa ohjaa yrityksemme brändilupaus: Parasta suomalaiselle maataloudelle. Viljelijät tuottavat oikeilla viljelymenetelmillä laadukasta viljaa, ja viljan ostaa ja myy kattava Lantmännen Agro -kauppiasverkosto, joka palvelee asiakkaitaan asiantuntevasti ja paikalliseen tuntemukseen nojaten.

Kuvateksti: Mika Kivistö on iloinen ja asiantunteva viljanostaja Loimaan Lantmännen Agrossa.

Laaja sopimusmallivalikoima

Lantmännen Agron viljakaupan työkaluista löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin tilanteisiin. Sopimusvaihtoehdoillamme ei tarvitse valita, jakaako riskin vai tekeekö päätöksen tässä hetkessä. Kaupat voi tehdä omaan tilanteeseen parhaiten sopivalla tavalla, ja hinnat voi kiinnittää pitkällä tai lyhyellä tähtäimellä, tai sekä että.

Termiinisopimus

Termiinisopimus sopii sinulle, kun haluat varmistaa etukäteen, mitä tulet saamaan sadostasi. Sopimuksella kiinnitetään perushinta tiettyyn toimituspaikkaan tiettynä toimitusjaksona. Termiinisopimuksia tehdään ympäri vuoden.

Hintaputki

Hintaputkitermiinillä voit pehmentää markkinahinnassa tapahtuvia muutoksia. Mikäli markkinahinta on toimitushetkellä putken ulkopuolella, ylitys vaikuttaa saamaasi tilityshintaan.

Varastoimissopimus

Osatilitys tehdään heti, toimitus ja hintakiinnitys viimeistään 31.7. Mikäli haluat hyödyntää hintojen kehitystä mutta tarvitsevat rahaa syksyllä, voit tehdä varastoimissopimuksen. Saat osatilityksen 30 päivässä sopimuksenteosta. Hintakiinnitys haluamana aikana heinäkuun loppuun mennessä. Toimitus ostajan haluamana aikana, viimeistään kuitenkin 31.7. mennessä.

Päivän hinta

Jos et halua sitoutua toimittamaan tiettyä määrää, voit aina toimittaa viljasi ilman sopimusta päivänhintaan.

Hetitermiini

Jos haluat odottaa hintakiinnityksen kanssa, kunnes sato on korjattu, voi tehdä Hetitermiinin päivänhintaan milloin tahansa. Hetitermiinin toimitus on 30 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä.

Aktiivitermiini

Jos et voi varastoida viljaa itse, mutta haluat kiinnittää viljan hinnan myöhemmin, voit tehdä Aktiivitermiinin. Toimitat viljasi sinulle sopivana ajankohtana ja kiinnität hinnan päivänhintaan haluamanasi ajankohtana.