Varaudu kutsumattomiin vieraisiin!

Ilmojen viiletessä jyrsijät, kuten rotat ja hiiret hakeutuvat sisätiloihin lämmön ja ruoan perässä.

Suositeltava tapa torjua jyrsijöitä on loukkupyynti, karkotinlaitteet tai kissan hankkiminen. Edellä mainitut toimet eivät usein riitä maatalousympäristössä, koska maatiloilla on useita varasto- ja tuotantorakennuksia, joissa on viljaa, siemenviljaa, rehuja tai elintarvikkeita varastoituna ympäri vuoden. Jyrsijöiden läsnäolo vaarantaa rehu- ja elintarvikehygienian sekä aiheuttaa tulipaloriskin, sillä rotat jyrsivät mielellään sähköjohtoja. Tällöin tulee turvautua kemialliseen torjuntaan rottapopulaation hävittämiseksi.

Valikoimassamme on useita valmisteita jyrsijöiden torjuntaan maatiloilla: perinteisiä rotanmyrkkyjä edustavat Ratimor-palasyötit ja Trinol-jyväsyötit. Jälkimmäisiä on saatavilla myös kuluttajakäyttöön tarkoitetuissa 250 g pakkauksissa.

Racumin Pasta on erityisen maittava, kasviöljypohjainen syöttitahna, joka säilyy käyttökelpoisena pitkään. Kosteutta kestävä tahna on helppokäyttöinen eikä leviä.

Racumin Foam on uudentyyppinen tuote rottien torjuntaan: aerosolikannuun pakattu vaahto ruiskutetaan rottien kulkureitille ja rotta saa tehoaineen elimistöönsä siivotessaan tahriutunutta turkkiaan. Racumin Foam sopii käytettäväksi esimerkiksi tilanteissa, joissa perinteiset rotanmyrkyt eivät maistu riittävän hyvin rotille.

Rotanmyrkyt, joiden teho perustuu valmisteen syöntiin tulee tarjota tarkoitukseen suunnitellusta syöttirasiasta. Meillä on saatavilla laadukkaita Roguard syöttilaatikoita sekä hiirille että rotille. Huomaa, että ympärivuotinen syötitys ei ole sallittua.