Kysy hevosen ruokinnasta

Lantmännen Krafft Ab tarjoaa palvelua, jossa kuka tahansa voi kysyä ruokinta-asiantuntijalta mitä tahansa hevosen ruokintaan liittyvää. Suomenkielistä palvelua hoitaa ruokintaneuvoja Sirkku Korkiamäki.

Sirkku Korkeamäki ja oma kuusivuotias, kenttäratsastuksessa jo menestystä niittänyt suomenhevosori Jutun Aihe.

Hevonen on muita eläinlajeja vaativampi ruokittava, koska kullekin hevoselle tarvitaan yksilöllinen ruokintasuunnitelma. Krafftin ruokintaneuvoja auttaa sen laadinnassa. Nykyään Lantmännen Krafft käyttää tähän palveluun leijonanosan markkinointibudjetistaan, ja vuodesta 2018 neuvontapalvelu on ollut käytössä myös Suomessa.

Palvelusta voi kysyä hevosen ruokinnasta ihan mitä tahansa. Se ei maksa mitään, eikä kysyjän tarvitse olla Krafftin rehujen käyttäjä. Suomenkielisestä palvelusta vastaava Sirkku Korkiamäki tiedustelee usein kysyjältä aluksi perustietoja hevosesta sekä analyysitulosta ruokintaan käytetystä heinästä.

– 80–90 prosenttia hevosen ruokinnasta perustuu hyvälaatuiseen heinään, joten heinäanalyysi on erittäin tärkeä. Muu ruokinta määräytyy heinän ravintoarvojen perusteella ja kunkin hevosen tarpeiden mukaisesti.

Lisäksi hevosesta tarvitaan rotu, koko, paino, temperamentti, käyttötarkoitus ja harjoittelun määrä sekä lihavuuskunto eli onko hevonen olemukseltaan lihava vai laiha. Entä haetaanko ruokinnan muutoksesta ratkaisua johonkin tiettyyn ongelmaan?

– Jos heinä on erittäin hyvää eikä hevosen käyttö tai lihavuuskunto muuta vaadi, niin vitamiineja sisältävä kivennäisainekin saattaa riittää täydennykseksi. Valitettavasti etenkin parin viime vuoden hankalien korjuuolosuhteiden takia hyvän heinän saanti on ollut vaikeaa.

Ruokinnan muutos ei vaikuta parissa päivässä, joten hevosen seuranta on tärkeää. Ellei muutos ala vaikuttaa toivotusti, Korkiamäki kehottaa ottamaan yhteyttä uudestaan.

– Palkitsevinta tässä työssä ovat hevosenomistajilta kuullut tarinat onnistumisista. Kolmen kuukauden kuluttua saattaa tulla kuva saatteella, että hevonen näyttää nyt näin hyvältä!

Krafft-rehuja Lantmännen Agrosta

Ruokinnansuunnittelupalveluun tulee suomenkielisiä neuvontapyyntöjä keskimäärin kolmen kysymyksen verran päivässä. Ruotsin Malmössä sijaitseville ruokintaneuvojille voi soittaa tai meilata myös suoraan, jolloin asiointikieli on ruotsi tai englanti, ja vastauksen voi saada parissa päivässä. Suomeksi kysyvälle Korkiamäki lupaa vastauksen viikon sisällä. Neuvontaan saa yhteyden sähköpostilla: direct@krafft.nu.

Krafftin hevosrehuja arvostetaan myös Keski-Euroopassa pohjoismaisuuden, puhtaiden raaka-aineiden ja premium-laadun takia. Krafft kuuluu Lantmännen-konserniin, ja Lantmännen Agro -ketjun kaupoista löytyy kattava valikoima rehuja.