Kauppiasvalmennuksesta tulevaisuuden kauppiasyrittäjiä

Lantmännen Agron kauppiasvalmennukset alkoivat maaliskuun 12. päivä Espoon Tapiolassa. Valmennettavilla on edessään mielenkiintoinen ja kehittävä yhdeksän kuukauden mittainen valmennusohjelma. Valmennukset toteutetaan yhteistyössä Rastorin kanssa, ja niitä on tarkoitus järjestää säännöllisesti.

Lantmännen Agro Oy:n toimitusjohtaja Antti Meriläinen kertoo Lantmännenin panostavan Suomessa kauppiastoimintamallin kehittämiseen.

  - Toimimme kauppiasmallilla ja haluamme jatkossakin meillä olevan alan parhaat kauppiaat yrittäjinä toiminnassamme. Kauppiaskoulutuksella valmennamme tulevaisuuden kykyjä yrittäjäpolulle ja vahvistamme kauppiasreserviämme, täsmentää Meriläinen.

Rastor kertoo, että valmennusohjelma rakentui yhteistyössä Lantmännenin kanssa vastaamaan juuri heidän tarpeita ja tavoitteita. Ohjelman sisältöä viimeisteltiin yhteisessä suunnittelutilaisuudessa, jossa valmentajille kerrottiin Lantmännen Agron strategisista tavoitteista ja odotuksista kauppiasvalmennukselle. Ohjelman valmentajina toimivat Rastorin asiantuntijaverkostoon kuuluvat ammattilaiset.

  - On hienoa olla mukana rakentamassa valmennusta, jolla varmistamme tulevaisuuden kauppiasosaamista ja josta hyötyvät myös kauppojen asiakkaat, toteaa valmennuksen projektipäällikkö Päivi Sinkkonen Rastorista.

Valmennusohjelma koostuu neljästä kaksipäiväisestä lähiopetusjaksosta, joissa käsitellään laajasti kauppiasyrittämiseen liittyviä asioita kuten toimintaympäristön ja trendien ymmärrystä, liiketoiminnan kehittämistä, henkilöstöjohtamista ja yrityksen talousasioita. Lantmännen-konseptista ja -prosesseista sekä muusta ketjutoiminnasta on oma koulutusosionsa. Valmennusohjelma tarjoaa myös mahdollisuuden verkostoitua muiden osallistujien kanssa. Ensimmäiseen valmennukseen mahtuikin mukaan yksitoista valmennettavaa ympäri Suomen aina Torniosta Ahvenanmaalle asti.

Kauppisavalmennukseen osallistuva Hannu Kenttämaa ei vierasta ajatusta oman yrityksen perustamisesta.

Pohjoisin valmennettava oli työkoneiden erikoismyyjä Hannu Kenttämaa Lantmännen Agron Tornion kaupasta. Kenttämaan tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu oman liikkeen kauppiaana toimiminen. Tähän suunnitelmaan kauppiasvalmennusohjelma vastaakin hyvin.

  - Hain valmennusohjelmaan mukaan, koska haluan kehittyä ja olla aluksi mahdollisimman paljon apuna nykyiselle kauppiaalle ja myöhemmin mahdollisesti johtaa myös omaa yritystä, kertoo Kenttämaa.

Lähiopetusjaksojen lisäksi valmennettavat opiskelevat omatoimisesti verkkokursseja, kuuntelevat webinaareja, tekevät kokoavia oppimistehtäviä sekä saavat työpaikalla oman työpaikkaohjaajan sparrausta. Kurssin vastaavana aluepäällikkönä toimii Etelä-Suomen alueesta vastaava Tarvo Metsämäki Lantmännen Agrosta.