6 syytä valita Echo-moottorisaha

Sahamarkkinoilla hienostunut tekniikka ja automaatio ovat lisääntyneet merkittävästi viime vuosina. Monet ovat todenneet käymishäiriöiden lisääntyvän selvästi, erityisesti vaihtelevissa ja haasteellisissa olosuhteissa.

Talvinen metsä lumen, kosteuden, pakkasen keskellä luo vaativat olosuhteet sahoille. Tässä vinkkimme siitä, miksi Echo on oikea valinta vaativien tilanteiden sahaksi.

1. Käyttövarmuus
Echolle valmistuksen ydinasioita ovat sahojen käyttövarmuus ja varmatoiminen tekniikka, josta ei haluta tinkiä. Echo takaa myös tehon, laadun ja käyttömukavuuden.

2. Pitkä takuuaika
Echon sahat valmistetaan Japanissa perinteisellä japanilaisella tarkkuudella. Myös tuotteiden käyttäjiltä saatuja kehitysehdotuksia kuunnellaan. Käytetystä tekniikasta ollaan varmoja, joten tuotteille on helppo antaa markkinoiden yleisestä tasoa selvästi pidempi takuuaika: kaksi vuotta ammattikäytössä ja viisi vuotta yksityiskäytössä.

3. Hyvä ergonomia
Echo-sahoille ominaista on keveys, mutta sahat ovat silti tehokkaita ja monet yksityiskäyttöönkin suunnitelluista sahoista soveltuvat ammattikäyttöön. Valjaat ovat tärkeät raivatessa; hyvin istuvat ja ergonomiset valjaat auttavat pidentämään raivauspäivää. Echo Pro -valjaita voi säätää juuri käyttäjän mittojen mukaan.

4. Helppo huollettavuus
Laitteen ilmanpuhdistimeen ja tulppaan pääsee kätevästi käsiksi ilman työkaluja. Useimmissa Echon malleissa ketjukotelon mutterit on kiinnitetty hakasilla koteloon, jolloin ne eivät maastossakaan pääse katoamaan huoltoa tehdessä. Teräketjun teroitus on ensimmäinen ja tärkein asiakkaan huoltotoimenpide. Pfred-viilan ohjain on tähän mullistava työkalu; samalla pyyhkäisyllä teroittuu hammas ja purupiikki. Kun teräketju tulee vaihtoikään, kattavasta Lantmännen Agron valikoimasta löytyy varmasti oikea teräketju, myös klapikoneisiin. Raivaussahoihin useasti kysytty varuste on leikkuutehoa lisäävä kovapalaterä. Tuote löytyy Lantmännen Agron valikoimasta.

5. Kattava huoltoverkosto
Suomessa on kattava huoltoverkosto ja sahojen huollettavuus on helposti saatavilla. Echon sahojen huoltopisteitä löytyy eri puolelta Suomea yli 160.

6. Työturvallisuus ja varusteet
Työturvallisuus ja ergonomia korostuvat metsätöissä. Työasusteista täytyy löytyä suojukset oikeista paikoista mahdollisen viiltovahingon varalta. Turvasaappaat, viiltosuojakäsineet, turvahousut sekä viisiirillä ja kuulosuojaimilla varustettu kypärä ovat kiistaton minimivarustus, kun työskennellään moottorisahan kanssa metsässä. Echon Pro -viiltohousut yllättävät ja vakuuttavat sinut varmasti sekä ergonomiansa että hinta-laatusuhteensa ansiosta. Oregonin uudella tukivyöllä saadaan tukea keskivartaloon, ja näin ennaltaehkäistään venähdykset.

Asiakkaidemme suosimat moottorisahat
Erityisesti Echo CS-361WES -karsintasaha on ollut suosittu. Se sopii keveytensä ja käsiteltävyytensä ansiosta hyvin harvennus- ja polttopuun korjuuseen. Vaativampaan käyttöön tarkoitetuista koneista Echo CS-501SX on kiinnostanut asiakkaita sekä erikoistarpeisiin soveltuva yläkahvasaha Echo CS-25.

Hyvä kattaus kevään savotoille
Kevätauringon alkaessa lämmittää ja madaltaa hankien pintaa on hyvä muistaa, että Lantmännen Agron valikoimista löytyy täydellinen Echon metsurivalikoima moottorisahoja raivaussahoista, moottorisahatarvikkeista sekä turvavarusteista. Valikoimassa on muun muassa markkinoiden tehokkain akkusaha ja ainut 40-kuutioinen yleismoottorisaha täysmetallirungolla. Ammattisahoja löytyy tukkisahoista kevyempiin karsintasahoihin. Myös Oregonin ketjut, laipat ja tarvikkeet sekä pienkonebensiinit (Aspen ja Neste) ja teräketjuöljyt kuuluvat olennaisesti metsurivalikoimaamme.