HetiTermiini

Sopimuksella sitoudut toimittamaan sovitun määrän, sovittuun perushintaan sopimuksenmukaiseen toimituspaikkaan tulevan kuukauden kuluessa.

Termiinihinnat heijastavat todellista markkinaa.

HetiTermiini ja Termiini ovat sisarsopimuksia. Erona sopimuksissa on se, että HetiTermiinissä toimitus on lähimmän kuukauden kuluessa, kun taas Termiini tehdään tulevalle, myöhemmälle toimitusjaksolle. HetiTermiini tehdään aina päivänhintaan.

HetiTermiini tarkoittaa sitä, että sitoudut toimittamaan viljan tulevan kuukauden kuluessa etukäteen määriteltyyn hintaan. Lantmännen Agro ottaa tavaran vastaan ja tilittää sopimuksen mukaisella hinnalla +- mahdollinen laatuhinnoittelu. HetiTermiinillä voit siis varmistaa nykyisen hintatason erälle, jonka olet toimittamassa varastoomme.

Jos toimitettaessa käy ilmi, että vilja on alhaisempaa laatuluokkaa kuin mitä on sovittu, esim. myllyvehnä vastaanotetaan teollisuusvehnänä, käytetään perushintana sopimuspäivänä voimassa olevaa kyseisen käyttötavan noteerausta, ellei sopimukselle ole erikseen jo tehtäessä määritelty myös tätä alhaisemman laatuluokan hintaa.

Takaisinosto

Takaisinostolla voidaan korvata vain alhaisesta sadosta aiheutuva puuttumaan jäänyt tavara. Viljelijän on voitava pyynnöstä vahvistaa satotappio. Takaisinosto laskutetaan takaisinostopäivänä voimassa olevalla, kyseisen toimitusjakson päivänhinnalla vähennettynä sopimushinta + 10 €/tn. Mikäli päivänhinta on sopimushintaa alhaisempi, ei takaisinostosta kuitenkaan milloinkaan hyvitetä.

Ellei takaisinostoa ole tehty aiemmin, tehdään se automaattisesti toimitusjakson päätyttyä. Takaisinosto tehdään puuttuvasta määrästä siten, että minimitoimitusmäärä 90 % täyttyy. Sopimus kannattaa siksi mitoittaa huolellisesti.

Täältä näet voimassa olevat hintamme ja voit tehdä termiinin » (linkki)

Eri sopimusmalleja