Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Torajyväriskiin voi vaikuttaa
Heinämäisten rikkakasvien torjunta auttaa myös pienentämään torajyväriskiä, torjunta-aika alkaa syysviljoilla olla käsillä.

Juolavehnä ja rikkapuntarpää ovat herkkiä torajyville, Ruotsissa tehdyissä tutkimuksissa on todettu, että niiden esiintyminen lohkolla nostaa riskiä myös sadossa esiintyville torajyville.
Torajyvien raja-arvo rukiilla pienenee tänä vuonna EU:n asetuksen mukaan 0,05 %:sta 0,02 %:iin, eli 0,2 g/kg. Muilla viljoilla raja-arvo on jo aikaisemmin ollut alempi, eli 0,2 g/kg ja myös vehnällä ja ohralla voi harvinaisesti esiintyä torajyviä, lohkoilla on tällaisissa tapauksissa usein tavattu myös juolavehnää tai rikkapuntarpäätä. Heinämäiset rikkakasvit siis kannattaa torjua pellolta, jos niitä esiintyy ja etenkin, jos torajyvistä on ollut ongelmia aikaisemmin.

Juolavehnä leviää sekä siemenistä, että monivuotisena juuriston kautta rönsyämällä. Sen erottaa tavallisesti karvaisesta korrentyvestä. Glyfosaattikäsittelyllä syksyllä voi vähentää juolavehnän määrää, mutta torjunnan voi tehdä myös kasvukaudella, jos sille on tarvetta.
Lantmännennin valikoimissa on esimerkiksi Broadway Star (valmistaja Corteva), joka tehoaa juolavehnän lisäksi myös rikkapuntarpäähän ja sillä voi toteuttaa myös tehokkaan leveälehtisten rikkakasvien torjunnan samalla. Avoxalla (valmistaja Syngenta) taas on tehoa juolavehnän lisäksi myös tulokasrikkakasveihin, kuten viherpantaheinä ja rikkakananhirssi ja myös osaan leveälehtisistä rikkakasveista.
Torjunnan ajankohta on pensomisvaiheesta korrenkasvun alkuun (1–2 solmuvaihe).