Parasta rehujen hyväksikäyttökykyä korkeatuottoisille lypsylehmille

Uudet Maituri Omega ja Maituri Omega Pro -naudanrehut sisältävät pellavansiemenestä ja rypsistä patentoidulla menetelmällä valmistettua Easylinia. Nimensä mukaisesti Maituri Omega -rehut sisältävät runsaasti eläimelle välttämättömiä Omega-3-rasvahappoja tarjoten lypsylehmälle olennaiset ravintoaineet kohti korkeita maitotuotoksia.

Maituri Omega ja Maituri Omega Pron sisältämä Easylin parantaa merkittävästi rehunhyväksikäyttökykyä, mikä on tärkeä taloudellinen mittari. Easylinin avulla on mahdollista saavuttaa parempi rehunhyväksikäyttökyky vähentäen rehukustannuksia ja metaanin tuotantoa. 

Enemmän maitoa patentoidulla menetelmällä

Tutkimusten mukaan patentoitu menetelmä tehostaa rasvan sulavuutta sekä Omega-3-rasvahappojen ja valkuaisen hyväksikäyttöä (Agrosom, 2025).

Maituri Omega ja Maituri Omega Pro tarjoavat lehmälle erittäin tehokkaasti hyväksikäytettävää energiaa mahdollistaen parhaan mahdollisen herumisen. Tavoitteena on pitkään korkeana pysyvä maitotuotos myös tuotoshuipun jälkeen. Graafissa tuotosseurannan tulokset yli 50 lypsykarjatilalla.

Lähde: Argosom 2025

Vähennä energiavajetta ja ketoosiriskiä

Alkulypsykauden energiavaje johtaa kehon rasvavarastojen purkamiseen aiheuttaen ketoosia ja maksan rasvoittumista. Kaikkia energiavajeen aiheuttajia on mahdoton poistaa - kuten esimerkiksi puutteet parsien mukavuudessa, lämpöstressi, mahdolliset sairaudet ja laumahierarkian aiheuttamat ongelmat.

Maituri Omega -rehut antavat ruokinnallisesti parhaat mahdolliset eväät energiavajeen vähentämiseen. Easylinin käyttö siirtymäkauden aikana on vähentänyt energiavajeen seurauksena verenkiertoon kertyvien ketoaineiden määrää. 

Lähde: Argosom 2025

Varmista ravintoaineiden imeytyminen

Omega-3-rasvahapot parantavat ravintoaineiden imeytymistä pötsin seinämän läpi verenkiertoon muokkaamalla soluseinämien rakennetta paremmin ravinteita läpäiseväksi. Varmistamalla ravintoaineiden parhaan mahdollisen imeytymisen ja hyväksikäytön tehostetaan myös lehmän vastustuskykyä. 

Hapanpötsin riski laskee, kun pötsissä muodostuvat haihtuvat rasvahapot imeytyvät tehokkaasti verenkiertoon.  Hapanpötsin riskiä voi laskea lisäksi vähentämällä rehustuksessa nopeasti sulavien hiilihydraattien määrää, tasapainottamalla kuitujen saantia, vähentämällä appeen lajittumista ja lisäämällä pötsiä puskuroivia valmisteita rehustukseen. 

Lähde: Argosom 2025

Omega -rasvahapot tasapainottavat hormonitoimintaa

Heikko hedelmällisyys aiheuttaa useita välillisiä kustannuksia ja on merkittävä taloudellista tulosta heikentävä tekijä. Hedelmällisyydelle tärkeiden Omega-3-rasvahappojen lisäksi Easylin sisältää lignaania. Lignaanit ovat fytoestrogeenejä, jotka yhdessä Omega-3-rasvahappojen kanssa saavat aikaan positiivisen vaikutuksen hedelmällisyyteen. 

Optimaalinen Omega-rasvahappojen saanti näkyy tasapainoisena hormonitoimintana, voimakkaampina kiimoina ja hyvänä tiinehtymisprosenttina.

Lue tuotteista lisää rehuverkkokaupassa.

Teksti: Satu Yrjänen