Tältä sivulta löydät tietoa viljamarkkinoiden ajankohtaisista puheenaiheista sekä vinkkejä viljamarkkinoiden erilaisista sopimusmalleista.

Avaimet tehokkaaseen viljakauppaan

Laatujärjestelmä

Lantmännen Agro Oy:n viljaliiketoimintojen laatujärjestelmä on sertifioitu GTP (Good trading practice) -standardin mukaisesti. Järjestelmän avulla varmistamme, että noudatamme viljakaupassa kansainvälisesti hyväksyttyjä hyviä kauppatapoja ja markkinoimamme vilja on kuluttajaterveyden kannalta riskitöntä.

Viljan vientimarkkinoilla kuluttajaturvallisuus on erityinen ja keskeinen argumentti. Järjestelmän sertifioinnin on suorittanut Bureau Veritas. Laatujärjestelmän myötä Lantmännen Agro -kauppojen toimintaa tarkastetaan eli auditoidaan säännöllisesti. Kehitämme toimintaamme koko ajan saamamme palautteen sekä tarkastuksissa havaitsemiemme parannuskohteiden pohjalta.

Sopimusmallit

Viljanhinta määräytyy kansainvälisessä viljapörssissä. Hinnan muutokset  seuraavat tarjonnan ja kysynnän vaihteluja. Sadon myynnin jaksottaminen pitkin vuotta tasaa muutosten vaikutusta. Viljan ja öljykasvien myyjänä tiedät, että markkina elää. Se menee ylös, alas. Kuinka paljon ja milloin, on vaikea sanoa edes aktiivisesti markkinaa seuraavan. Raaka-ainemarkkinassa toimiminen on ihan yhtä riskialtista, mutta myös kannattavaa, kuin osakemarkkinoillakin.

Lantmännen Agron viljakaupan työkaluista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen taloudelliseen ja tuotannolliseen tilanteeseen.

Haluatko jakaa riskiä vai elää hetkessä?

Meidän sopimusvaihtoehdoillamme sinun ei tarvitse valita. Voit tehdä kaupat sinulle parhaiten sopivalla tavalla: kiinnittää hinnat pitkällä tai lyhyellä tähtäimellä, tai sekä että. Alla olevasta listasta voit perehtyä sopimusvaihtoehtoihimme. Jos haluat tietää lisää, voit keskustella vilja-asiantuntijoidemme kanssa.