Varaudu kirjanpainajan torjuntaan ajoissa!

26.04.2018

Kirjanpainaja aloittaa parveilunsa touko–kesäkuun vaihteessa ilman lämpötilan ylitettyä +18 - 20 °C ja maanlämpötilan ollessa + 9 - 12 °C. Lämpiminä kesinä toinen sukupolvi elokuussa on mahdollinen. 

Kirjanpainaja iskeytyy puutavaran lisäksi iäkkäisiin, heikentyneisiin puihin. Kirjanpainajaa voi torjua tehokkaasti suojaamalla kuusikoiden eteläreunat Trinet-P -ansalla, jossa on kirjanpainajaa houkutteleva feromoniampulli sekä torjunta-aineella käsitelty verkko. Menetelmällä on saatu vähennettyä kirjanpainajan tuhoja yli 80 prosenttia. Yksi pakkaus sisältää viisi kehikkoa, viisi verkkoa ja kymmenen feromoniampullia, joilla on mahdollista suojata hehtaarin ala kuusimetsää.

Ansan kehikko on uudelleenkäytettävä, verkkoa voi käyttää seuraavana vuonna, jos se on säilytetty talvikauden ajan sisällä viileässä ja pimeässä. Feromoneja ja verkkoja on saatavilla myös erikseen. Kaadetun puutavaran suojaamiseksi pinoissa on lisäksi saatavilla torjunta-aineella käsitelty Storanet -verkko, kooltaan 8 X 12,5m.

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita